Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru Paşti (video)

ro

25 Mar, 2011 01:21 2665 Marime text
palaz_masuri_pasti2.jpg

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a cerut astăzi autorităţilor sanitar-veterinare să verifice modul de producere şi depozitare a cărnii de miel, a ouălor, şi a celorlalte produse alimentare comercializate în perioada sărbătorilor pascale. În acest sens, toate primăriile din judeţ au fost informate în legătură cu locaţiile stabilite pentru tăierea mieilor, sub control sanitar-veterinar, astfel încât calitatea produselor comercializate în această perioadă să nu afecteze sănătatea populaţiei. Peste puţin timp românii vor celebra sărbătoarea Paştelui. Caracteristic acestei perioade, în pieţe şi în unităţile alimentare se vor găsi produsele specifice: carne de miel, ouă, precum şi alte alimente de origine animală sau non-animală.

Fapt pentru care, în scopul de a elimina factorii care ar putea afecta sănătatea populaţiei, dar şi de a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a dispus, la nivelul judeţului, luarea măsurilor specifice pentru supravegherea sanitar-veterinară a modului în care sunt produse, depozitate şi valorificate ouăle şi carnea de miel.

Mai exact personalul de specialitate al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a verificat modul de respectare a legislaţiei în unităţile care depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi non-animală. De asemenea, au fost verificate şi alte obiective neautorizate în care, însă, este posibilă comercializarea cărnii de miel.

Despre ceea ce presupun concret aceste măsuri, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a menţionat: „În perioada premergătoare sărbătorilor pascale vom organiza echipe mixte formate din specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi ai altor instituţii cu atribuţii de control, care vor efectua zilnic acţiuni de inspecţie în târguri şi oboare, hale agroalimentare, unităţi de depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală, pentru verificarea respectării legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare, precum şi controale ale modului în care se transportă, depozitează şi valorifică produsele. Cetăţenii trebuie să ştie că în perioada 11-23 aprilie Direcţia Sanitată Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa va asigura permanenţa, inclusiv în zilele de sărbătoare, şi va face public programul de lucru şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza aspecte privind nerespectarea normelor sanitare şi veterinare".

Toate administraţiile publice locale din judeţ au fost informate în legătură cu locaţiile stabilite în vederea amenajării temporare a unor spaţii în care vor fi asigurate condiţiile de igienă pentru tăierea mieilor şi a iezilor, sub control sanitar-veterinar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii