Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista locuintelor ANL ce vor fi scoase la vanzare

ro

05 Mar, 2010 02:48 11872 Marime text
lista_locanl.jpgPrimarii localităţilor din judeţul Constanţa au fost informaţi ieri, în cadrul unei şedinţe ce a avut loc la Prefectură, despre vânzarea locuinţelor construite prin ANL.

Radu Stoian, reprezentantul ANL pe judeţul Constanţa, a precizat că în prezent se lucrează la construirea unor locuinţe ANL la Cernavodă, Costineşti şi Hârşova şi că vor începe noi lucrări în Valu lui Traian, Năvodari şi Mihail Kogălniceanu. El a adăugat că se vor construi noi locuinţe ANL şi în Ovidiu, Năvodari, Murfatlar, Hârşova, Cogealac şi Medgidia. „Trebuie să construim în trei ani 100.000 de locuinţe şi am făcut până acum 40.000", a afirmat Radu Stoian.

Reprezentantul ANL a vorbit şi despre locuinţele ce vor fi scoase la vânzare. În municipiul Constanţa, vor putea fi cumpărate de către chiriaşi 120 de locuinţe ANL. Este vorba despre cele situate în zonele Faleză Nord, Faleză Sud, Poarta 6 şi Cireşica. La Medgidia vor putea fi scoase la vânzare 96 de locuinţe, la Mangalia 60, iar la Cernavodă două blocuri, la Ovidiu 96, la Eforie Nord 60 şi altele la Murfatlar.

Preţurile locuinţelor

Radu Stoian a precizat că sunt în curs de aprobare normele metodologice privind vânzarea locuinţelor ANL şi că va fi stabilit un preţ unic pe ţară. El a afirmat că preţul unei garsoniere nu va fi mai mic de 19.000 - 20.000 euro, preţul unui apartament cu două camere va fi în jur de 27.000 euro, iar al unuia cu trei camere, de 36.000 euro. Avansul pentru o astfel de locuinţă ar putea fi de 5%. Reprezentantul ANL a precizat că cei ce nu vor putea să-şi achiziţioneze locuinţele în care stau cu chirie nu vor fi evacuaţi, primăriile urmând să actualizeze însă chiria pentru unităţile locative în cauză. Locuinţele ANL vor putea fi cumpărate de către actualii chiriaşi şi prin programul Prima Casă. Nu mai puţin de 21 de bănci sunt în tratative cu Ministerul de Finanţe pentru acest program.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 29 Mar, 2011 14:31 dar e asociat intr-o s.c. si are intreprindere individuala....vezi sc eliscor2005 si porumbel elisabeta ii.
  • porumbel elisabeta 16 Jan, 2011 19:01 doresc o locuinta anl in constanta stau cu chirie de 11ani dar de 4luni nu mai am bani pt chirie am 1copil de 10 ani nustiu ce sa ma fac unde sa ma duc
  • Popa Florin 16 Nov, 2010 19:36 Am de[us pana acum 4 cereri pentru acordarea unei locuinte tip ANL sau Social dar am primit raspuns inapoi doar de la 2 cereri si acelea au fost cu un refuz categoric din partea primarilor din Medgidia , a Domnului Moinescu si cea a Domnului Iordache am o fetita in varsta de 2 anisori si sotia este casnica are grija de fata cum pot primi si eu o locuinta pe care sa o pot cumpara in timp indelungat ca asa sunt vremurile de acum ca abia ai ce pune pe masa in ziua ce urmeaza .... Va multumesc !!!