Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Stoian și Iustin Doicaru La 15 ani, în primul cantonament cu seniorii Farului. Alex a și debutat în Superligă și visează la primul gol (GALERIE FOT0 + VIDEO)

ro

09 Jan, 2023 00:00 3011 Marime text
  • Mijlocașul Alexandru Stoian este al doilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului, după Nicolae Dobrin.
  • Vârf cu veleități de golgeter, Iustin Doicaru a moștenit talentul de marcator de la tatăl său, fostul fotbalist Radu Doicaru.
  • Atât Alexandru Stoian, cât și Iustin Doicaru sunt și internaționali de juniori ai României.
 
La fiecare nou stagiu de pregătire, noi tineri din pepinieră își fac apariția în lotul de seniori al Farului Constanța. Internaționali de juniori ai României, mijlocașul Alexandru Stoian și atacantul Iustin Doicaru au 15 ani și se pregătesc în aceste zile pentru prima dată într-un cantonament cu prima echipă a „marinarilor“.
 
Născut pe 15 decembrie 2007, Alex a și debutat în Superligă, pe 28 octombrie 2022, în victoria cu 2-1 în deplasare a Farului din disputa cu FCU Craiova 1948. Tânărul jucător avea doar 14 ani, 10 luni si 13 zile când managerul tehnic Gheorghe Hagi i-a oferit primele minute în tricoul formației de seniori într-un meci oficial. Alex a intrat pe teren în minutul 87 al partidei, în locul lui Alexi Pitu, devenind al doilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului, după Nicolae Dobrin, care avea 14 ani, 10 luni și 5 zile când a susținut primul meci în primul eșalon, în 1962!  
 
„Mă bucur că am făcut pasul la echipa mare“
 
„În vacanță, m-am bucurat că am stat mai mult cu familia și cu prietenii mei. Sunt foarte fericit că am revenit cu bine la echipă. Îmi doresc să prind cât mai multe minute în Superligă și să marchez primul meu gol. Mă bucur că am făcut pasul la echipa mare și sper să am evoluții cât mai bune. Trebuie să muncesc din ce în ce mai mult și să arăt tot ce pot. În 2023, mi-am propus să marchez primul meu gol la echipa mare și să câștig campionatul cu echipele de juniori“, a declarat Alex Stoian, la Farul TV. Mijlocașul este component al reprezentativei Under-16 a României, la o categorie de vârstă superioară celei a lui. 
 
Golgeter, ca tatăl său
 
Vârf cu veleități de golgeter, Iustin Doicaru (născut pe 7 februarie 2007) a moștenit talentul de marcator de la tatăl său, fostul fotbalist Radu Doicaru, cel care a jucat la echipe precum Callatis Mangalia, Farul Constanța și Ceahlăul Piatra Neamț. Iustin evoluează cu Farul în Liga Elitelor, atât la categoria sa, Under-16 (jucători născuți după 1 ianuarie 2007), cât și la nivelul superior, Under-17 (născuți după 1 ianuarie 2006), iar în ambele competiții perforează porțile adverse la foc automat. Până acum în acest sezon, Iustin Doicaru a marcat ( în ambele campionate) de peste 30 de ori. 

„Vreau să marchez în continuare mult“
 
„A fost destul de bine în vacanță. M-am relaxat și mi-am încărcat bateriile. Am uitat puțin de competiții, dar acum sunt bucuros că am revenit și că particip la primul cantonament cu echipa mare. Vreau să o țin tot așa, să muncesc tot mai mult, ca să pot demonstra. Mă simt destul de bine după primele zile de pregătire alături de seniori. S-a strâns, e adevărat, puțină oboseală, dar m-am obișnuit și sper să fie totul bine. În 2023, vreau să marchez în continuare mult și să am evoluții foarte bune. Mă bucur foarte mult pentru Alex Stoian că a debutat în Superligă. În ce mă privește, e timp, nu mă grăbesc, trebuie să muncesc foarte mult ca să fiu pregătit pentru a face acest pas mare. Pe 2023, mi-am propus să câștigăm toate competițiile la Academie, iar la lotul național să avem rezultate bune și să ne remarcăm“, a menționat și Iustin, potrivit sursei citate. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Victorie și cu FCU 1948 Craiova. Andrei Borza, gol de senzație, la 16 ani. Alexandru Stoian, debut la 14 ani!

 
Farul Constanța. Fiul fostului fotbalist Radu Doicaru
Iustin Doicaru, peste 30 de goluri în Liga Elitelor U-16 și U-17. „Dacă muncesc mult, totul se va împlini“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii