Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru „Se impun urgent reparatii la promenada Cazinoului" (galerie foto)

ro

25 Jun, 2010 03:25 1790 Marime text
Iimg_3426.jpgnspectorul şef teritorial al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est, se implică activ în rezolvarea problemelor de la falezele de pe tot litoralul şi în special a celor din Eforie Sud şi cea de la Cazinoul din Constanţa. În acest sens, după o serie de întâlniri cu proiectantul, constructorul dar şi cu reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, în calitate de investitor al lucrării de consolidare a falezei din zona Splendid din Eforie Sud, s-a luat hotărârea de a comanda o expertiză Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină Grigore Antipa. Aceasta urmează să stabilească provenienţa apei din infiltraţiile apărute în faleza din zona Splendid. Rezultatul expertizei va arăta clar cine se face responsabil de aceste infiltraţii şi în sarcina cui revine remedierea situaţiei. ,,Am luat decizia de a solicita o nouă expertiză pentru a face lumină în acest caz, în sensul că instituţiile cu responsabilităţi pe această zonă, transferă responsabilitatea una celeilalte. Aştept rezultatul expertizei, după care, împreună cu cei de la primăria Eforie intenţionez să fac toate demersurile în vederea obţinerii unei finanţări pentru intervenţii la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, din acea zonă", ne-a declarat Gigi Chiru.

În ceea ce priveşte zona Cazinoului din Constanţa, încă din luna martie a acestui an, Gigi Chiru a solicitat SC Confort Urban să îngrădească suprafaţa distrusă şi să restricţioneze accesul persoanelor în acea zonă. În acelaşi timp s-a solicitat efectuarea unei expertize tehnice privind deteriorările apărute dar şi procedarea la repararea lor imediată. Cu toate ca suntem deja în plină vară lucrurile merg nepermis de greu, în sensul că, turiştii se plimbă pe faleză, fără ca accesul să le fie restricţionat măcar în zona afectată, ca să nu mai spunem că încă nu se pune problema unor lucrări de reparare şi consolidare a falezei. Şeful ITC a declarat că ,,administratorul zonei de promenadă a Cazinoului Constanţa, în speţă SC Confort Urban abia mi-a transmis rezultatul expertizei pe care am solicitat-o din primăvară. Rezultatul, previzibil de altfel, arată că, se impun urgent lucrări de reparaţii pentru a preveni extinderea zonelor avariate".

Conform expertizei lucrările de intervenţii presupun refacerea etanşării rosturilor dintre blocurile semifasonate ale placajului exterior al zidului falezei, cu mortar hidrotehnic. Refacerea placajului exterior din blocuri semifasonate de piatră calcaroasă, refacerea dalei de beton hidrotehnic simplu de la coronamentul zidului de sprijin şi completarea protecţiei de la baza zidului falezei cu blocuri masive de piatră, stabilopozi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii