Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foame de bani Ce amenzi a pregatit Nicusor Constantinescu

ro

23 Jun, 2010 03:07 2052 Marime text
cap_5.jpgLista de sancţiuni iniţiată de către preşedintele CJC cuprinde amenzi între 600 lei şi 4.000 lei pentru persoanele fizice, şi între 1.500 lei şi 5.000 lei pentru persoanele juridice

În şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa, care va avea loc mâine, începând cu ora 13.00, se va supune votului aleşilor judeţeni şi un proiect de hotărâre ce prevede amenzi usturătoare pentru instituţiile publice, persoanele fizice sau juridice care nu respectă normele de mediu şi igienă şi nu păstrează curăţenia.

Art. 1 al proiectului de hotărâre iniţiat de către preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu prevede: „Constituie obligaţie permanentă a tuturor persoanelor fizice, juridice, instituţiilor din judeţul Constanţa, indiferent de forma de organizare, de a asigura buna gospodărire, păstrarea curăţeniei, respectarea normelor de mediu şi igienă în judeţul Constanţa, precum şi asigurarea unui aspect estetic al imobilelor". Cu alte cuvinte, proprietarii vor fi sancţionaţi pentru lăsarea în paragină a imobilelor. Alin. (2) din art. 3 stipulează că nerespectarea obligaţiilor prevăzute, precum asigurarea curăţeniei în incinte şi pe căile de acces, în jurul incintelor, întreţinerea spaţiilor verzi, deszăpezirea, dezinsecţia, deratizarea, asigurarea de locuri special amenajate pentru colectarea gunoiului, transportul şi depozitarea deşeurilor cu societăţi autorizate, plantarea şi întreţinerea materialului dendrologic pe terenurile deţinute şi pe care nu sunt amplasate construcţii - se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.200 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru persoanele juridice.

sanctiuni_-_camioane.jpgContravenţia maximă: 5.000 lei

De asemenea, se sancţionează cu amenzi cuprinse între 2.000 şi 4.000 lei pentru persoane fizice şi cu amendă între 3.000 lei şi 5.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: fixarea pe arborii de aliniament al drumurilor a anunţurilor de orice fel, tăierea fără autorizaţie a arborilor şi arbuştilor, păşunatul animalelor în alte locuri decât cele prevăzute, practicarea de reparaţii auto pe carosabil şi trotuar, comerţul fără autorizaţie pe acostamentul drumurilor comunale, judeţene şi naţionale din judeţul Constanţa, comerţul direct în mijloacele de transport sau în locurile neautorizate, murdărirea carosabilului cu roţile murdare a autovehiculelor sau ca urmare a scurgerii de produse transportate, desfăşurarea de activităţi neautorizate ce pot duce la deteriorarea drumurilor, menţinerea unui panou publicitar sau a unei reclame deteriorate, scrierea sau expunerea de afişe pe ziduri, porţi, faţade, în alte locuri decât cele autorizate. Pentru nerespectarea normelor privind igiena, întreţinerea şi conservarea construcţiilor, beneficiarii, antreprenorii şi executanţii lucrărilor de construcţii riscă amenzi cu valori cuprinse între 2.000 şi 4.000 lei pentru persoane juridice şi între 3.000 şi 5.000 lei pentru persoane juridice. De asemenea, nefurnizarea actelor solicitate de către organele de control ale CJC sau obstrucţionarea controlului în vederea constatării şi sancţionării contravenţiilor prevăzute de această hotărâre constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 3.000 lei pentru persoanele fizice şi de 5.000 lei pentru persoanele juridice. Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii sau, după caz, de la data comunicării procesului verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute. Contravenţiile se constată şi se aplică de către Direcţia de Control din cadrul CJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iulia 23 Jun, 2010 15:31 Si pentru mizeriile cainilor,lasate peste tot de stapanii lor, ce masuri contraventionale se vor lua? Acum e momentul!
  • rrr 23 Jun, 2010 13:38 dar cand vor fi iar alegeri, afise cu porcusoru unde se vor lipii ? pe plantatiile lu DARIE?
  • LIDIA 23 Jun, 2010 09:04 FOARTE BINE!!! POATE-N FELUL ACESTA VOM SCAPA DE CIREZILE DE VACI CARE MARSALUIESC IN PALAZU MARE..CARTIER AL MUNICIPIULUI CONSTANTA!!! ESTE DE NEDESCRIS MIROSUL SI MIREZIA PE CARE-L LASA-N URMA LOR ! POATE DACA-SI VOR FACE TREABA CEI DE LA DIRECTIA DE CONTROL, NU VOM MAI FI OBLIGATI SA SUPORTAM SA TRAIM CA LA SAT. FELICITARI PENTRU ACEASTA HOTARARE !!!