Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru a verificat o clădire cu risc de prăbuşire, din Peninsulă "Recomand proprietarului să evacueze locatarii" (galerie foto)

ro

17 Feb, 2011 00:00 924 Marime text
chiru.jpgDupă ce săptămâna trecută un perete al unei clădiri din zona Peninsulară s-a prăbuşit, fără însă a exista victime, ieri, directorul IJC, Christian Gigi Chiru a efectuat o vizită la acest imobil pentru a vedea starea exactă în care se află clădirea.

În urma controlului, directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa a recomandat evacuarea de urgenţă a locatarilor din clădire şi a solicitat autorităţilor începerea consolidării imobilului. "Cred că această clădire se află de ani de zile în această stare. Trebuia să fie prinsă până acum în lista de expertizări pentru consolidare. Imobilul din strada Mircea cel Bătrân nr. 4, situat în Zona Penisulară a Constanţei, este într-o avansată stare de degradare. În urmă cu câteva zile, aici s-au prăbuşit doi pereţi, făcând ca planşeul apartamentului de la etajul 1 să rămână suspendat. Am dispus proprietarului, SC Model SA, efectuarea în regim de urgenţă a unei expertize pentru stabilirea cauzelor şi alegerea soluţiei de consolidare. Totodată, recomand proprietarului să procedeze la evacuarea locatarilor", a susţinut Chiru, adăugând că în aceeaşi situaţie mai sunt încă 124 de construcţii, tot în zona peninsulară. Aşa cum ne-au spus locatari imobilului situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 4, situaţia legată de stabilitatea clădirii este de 10 - 15 ani, însă până acum locatarii au făcut numai reclamaţii telefonice şi niciuna scrisă care să fie luată cu adevărat în considerare. "Vara trecută a căzut un perete inferior şi atunci nu s-a întâmplat nimic. Pe 10 februarie a căzut un alt perete, care a smuls ţevile de scurgere şi de apă potabilă, şi la fel, nimic până acum", ne-a spus unul dintre proprietari. Precizăm că în clădirea care a fost inspectată ieri sunt cinci proprietari de apartamente şi doi chiriaşi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii