Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii nefondate RAJA distribuie apă potabilă de cea mai bună calitate

ro

24 Jan, 2011 01:10 1233 Marime text
cap_4.jpg„RAJA îi va acţiona în instanţă atât pe abonatul care a acuzat compania, cât şi pe cel care a poluat reţelele interioare, solicitând daune morale şi plata cheltuielilor efectuate cu deplasarea echipelor de intervenţie şi a analizelor de laborator"

La dispeceratul societăţii RAJA SA din Medgidia s-a înregistrat, în seara de 19 ianuarie a.c., o reclamaţie venită din partea unui abonat de pe strada Stejarului, de la nr. 18.

Consumatorul a sesizat faptul că la robinetul din casă curgea apă amestecată cu motorină. Deşi era vorba despre reţeaua interioară a abonatului, la faţa locului s-a deplasat imediat o echipă de intervenţie care a verificat instalaţia publică din zonă, precum şi instalaţiile interioare ale consumatorilor vecini. „Au fost prelevate probe din toate reţelele, atât din cea a petentului, cât şi de la cele ale vecinilor, dar şi din reţeaua publică aparţinând societăţii. Din primele verificări a rezultat că problema a apărut în urma unei defecţiuni la o instalaţie improvizată de încălzire a apei. Rezervorul de combustibil care asigura încălzirea apei s-a fisurat, motorina scursă a pătruns în rezervorul de înmagazinare apă caldă a boilerului, iar de aici combustibilul amestecat cu apa din rezervor a ajuns în reţeaua interioară, implicit la robinetul reclamantului", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Aceasta a mai spus că rezultatele analizelor de laborator de la toate probele prelevate din zonă au confirmat faptul că pe reţeaua publică aparţinând SC RAJA SA Constanţa nu s-a determinat conţinut de produs petrolier. Infiltraţiile de combustibil au apărut în urma analizelor doar la nivelul instalaţiei interioare a celor două imobile de la numerele 16 şi 18. În ceea ce priveşte rezultatul analizelor probelor prelevate din reţeaua publică, de la puţul nr. 5 şi de la rezervoarele aparţinând RAJA Constanţa, precum şi de la celelalte case din zonă, acesta a confirmat că apa distribuită de RAJA se încadrează în parametrii normali de potabilitate şi nu conţine produse petroliere. „Menţionăm că responsabilitatea SC RAJA SA Constanţa privind calitatea apei potabile furnizate abonaţilor este până la nivelul căminelor apometrice. Reţelele interioare ale imobilelor aparţin şi sunt administrate de către proprietari. Având în vedere prejudiciul de imagine adus societăţii noastre de către reclamant, care a afirmat nefondat că RAJA Constanţa este responsabilă de acest incident, societatea noastră îi va acţiona în instanţă atât pe abonatul care a acuzat compania, cât şi pe cel care a poluat reţelele interioare, solicitând daune morale şi plata cheltuielilor efectuate cu deplasarea echipelor de intervenţie şi a analizelor de laborator. SC RAJA SA Constanţa este un operator regional puternic, recunoscut la nivel naţional şi internaţional (membru în Asociaţia Internaţională a Apei - IWA), un operator ce asigură serviciile de alimentare cu apă şi canalizare pe teritoriul a cinci judeţe. Extinderea la nivelul celor cinci judeţe a avut la bază calitatea serviciilor furnizate de către companie abonaţilor. Pentru SC RAJA SA Constanţa, monitorizarea calităţii apei potabile furnizate abonaţilor este un obiectiv primordial. Apa distribuită abonaţilor este analizată permanent din punct de vedere fizico-chimic şi bacteriologic prin intermediul laboratoarelor de analize acreditate RENAR", a mai spus Irina Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii