Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa In 2011, la Navodari, imprumut de 10 milioane de lei pentru proiecte

ro

05 Oct, 2010 12:29 831 Marime text

Austeritatea impusa de Guvern ar putea pune restrictii si la iluminatul public din oras

Nicolae Matei: "Nimic nu e simplu! Rezultatele se vad, oamenii sunt multumiti"

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, incearca sa tina pasul cu noile reguli stabilite de Guvernul condus de Emil Boc pentru fiecare administratie in parte. Nu e de acord cu politica practicata la centru, explicatia fiind cat se poate de logica: „De unde stie Emil Boc, venit de la Cluj, de tot ceea ce au nevoie cetatenii orasului Navodari sau a oricarui alt oras din tara. E inadmisibil, la fel ca si reducerile de personal sau a cheltuielilor", a declarat primarul Nicolae Matei.

Altfel spus, cum tot mai multe administratii locale renunta, din lipsa banilor, la politistii comunitari, la oamenii care lucreaza la serviciile de salubritate sau la cele din aparatul de specialitate al primarului, nu e de mirare ca edilii au ajuns sa ofere si iluminatul public cu portia. Dupa mai multe discutii, la fel cum se intampla si in municipiul Constanta, dar si in alte localitati din intreaga tara, Primaria Navodari ar putea reduce din cheltuieli si prin stingerea luminilor care fac parte din circuitul public al orasului. „Posibil sa intrerup curentul public o zi pe saptamana sau in fiecare dimineata de la 3.00 la 5.00 pentru a face economie la buget, dupa modelul impus administratiilor locale de Guvernul condus de Emil Boc", a declarat primarul si a continuat prin a vorbi deschis despre descentralizare si cum considera ca ar trebui aplicata, chiar si in vremuri de criza... „Lasa-ma sa fac eu ce trebuie pentru comunitate. Cetatenii Navodariului m-au ales in functia de primar. Este foarte adevarat ca vremurile prin care trecem sunt destul de grele, nimic nu este simplu, insa pana acum nu am intampinat probleme si eu si echipa cu care lucrez ne-am descurcat foarte bine. Rezultatele se vad, oamenii sunt multumiti".

Imprumut pentru proiecte

Anul 2011 este unul al sperantelor pentru navodareni, primarul avand mai multe proiecte in derulare, dar si altele aflate in stadiul de schita. Primarul Matei a explicat faptul ca la preluarea mandatului, Primaria avea datorii „foarte mari", lasate de fostul primar Tudorel Calapod. Acestei probleme i se adauga si lipsa banilor pe care ar fi trebuit sa-i primeasca de la bugetul de stat, ceea ce ii obliga pe liderii din teritoriu sa-si schimbe strategiile. Tocmai din acest motiv, una dintre deciziile edilului este de a contracta un imprumut pentru a putea duce la finalizare mai multe proiecte pe fonduri structurale, inscrise in planul pentru acest mandat. Potrivit declaratiilor primarului, este vorba despre 10 de milioane de lei. „Este posibil ca in anul 2011 sa facem un credit pentru cofinantarea unor proiecte depuse de Primaria Navodari pentru mai multe obiective din oras. Trebuie sa luam in calcul si ca, pana la sfarsitul anului, trebuie sa achitam 6 milioane lei, tot ramase din datoriile lasate de Calapod", a conchis primarul Matei pentru „Observator".

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii