Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Primăria Costineşti, „fanul“ procedurii de atribuire directă a contractelor

ro

19 Apr, 2011 12:17 674 Marime text

Atribuirea directă de contracte pare să fie un obicei pentru reprezentanţii Primăriei Costineşti, care au planificat să cheltuie, anul acesta, câteva sute de mii de lei noi prin acest procedeu. E drept că pentru contractele „grase" s-a preferat cererea de ofertă sau organizarea de licitaţii deschise, însă am constatat că sumele alocate de consilierii locali pentru anumite obiective sunt un pic cam „piperate".

Primăria Costineşti a alocat 10.000 de lei pentru timbre poştale şi fiscale, dar şi cec-uri, iar alţi 20.000 de lei au fost alocaţi pentru articole de papetărie. Traian Cristea le-a propus consilierilor, iar aceştia au aprobat, să cumpere de 10.000 de lei benzină, de 30.000 de lei motorină, 20.000 de lei pentru lubrifianţi şi 60.000 de lei pentru propan lichefiat. Primăria Costineşti şi-a propus să cheltuie, de asemenea, 50.000 de lei pentru reparaţia maşinilor care se află în proprietatea Consiliului Local. În altă ordine de idei, din programul anului 2011 pentru achiziţii publice al comunei Costineşti reiese că edificiile aflate în administrarea Consiliului Local vor străluci de curăţenie. Nu de alta, dar pentru săpunuri, produse de curăţat, parfumuri şi produse de toaletă, primăria va cheltui 21.000 de lei, ceea ce înseamnă 210 milioane de lei vechi. La aceşti bani se adaugă şi 10.000 de lei pentru cumpărat mături şi perii de diverse tiupuri.

 

În sfârşit un portal complet?

În schimb, pentru echipamente informatice, care ar putea uşura atât munca funcţionarilor, dar ar şi scurta probabil timpii în care s-ar rezolva problemele cetăţenilor, autoritatea locală va cheltui doar 15.000 de lei. La aceştia se adaugă 40.000 de lei pentru achiziţionarea, prin procedura atribuirii directe a contractului, de produse informatice şi servicii de asistenţă tehnică pentru serviciile informatice. 50.000 de lei vor fi atribuiţi unei societăţi care va presta servicii de cadastru, iar 40.000 de lei vor fi alocaţi unei societăţi care va asigura serviciile de publicitate. Şi, în sfârşit, şeful autorităţii locale, Traian Cristea, se ocupă şi de site-ul instituţiei care este destul de sărac în informaţii de interes public. Potrivit planului de achiziţii, serviciul va fi contractat tot prin atribuire directă şi va costa aproape 4.000 de lei. Teoretic, rezultatele acestui contract atribuit la începutul acestui an se vor vedea la jumătatea lunii viitoare

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii