Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Zece asasinate sângeroase în Constanţa. Criminalii sunt liberi

ro

18 Apr, 2011 12:09 1325 Marime text

Crime care au îngrozit Constanţa. Cazuri cu asasini necunoscuţi şi omoruri nesoluţionate. Poliţiştii constănţeni caută, de mai bine de 15 ani, zece criminali deosebit de periculoşi. Au lovit, au ucis cu sânge rece şi şi-au făcut pierdute urmele. Crime perfecte sau doar noroc? Cert este că autorii sunt liberi, posibil printre noi.

Este ştiut faptul că mintea criminală a suscitat mereu interesul oamenilor, cu atât mai mult cu cât omorurile săvârşite au întrecut orice limită a imaginaţiei. Femei violate apoi ucise şi ciopârţite, copii daţi dispăruţi iar mai apoi găsiţi morţi, cadavre măcelărite ascunse în şifonier sau sub pat. În cele mai multe cazuri, poliţiştii i-au prins pe făptaşi, însă, există şi situaţii în care, de zeci de ani, oamenii legii nu au reuşit să dea de urmă criminalilor.

În judeţul nostru, potrivit procu-rorului criminalist Zafer Sadâc, în evidenţele anchetatorilor există, din anul 1996 şi până în prezent, zece crime cu autori necunoscuţi. Practic, zece ucigaşi în libertate.

Potrivit Codului Penal, mai toate infracţiunile sunt supuse prescripţiei, atât în ceea ce priveşte răspunderea penală, cât şi în ceea ce priveşte executarea pedepsei. Mai exact, după scurgerea a 15 ani de la săvâr-şirea unei crime, infracţiunea nu mai poate fi cercetată pentru că se eli-mină răspunderea penală a făptuitorului. De asemenea, condamnarea se prescrie şi dacă au trecut 15 ani de la emiterea sentinţei fără ca autorul să fie încarcerat.

Istoricul crimelor

1996 - Cel mai vechi omor din Constanţa, care nu s-a prescris încă datează din anul 1996, adică în urmă cu 15 ani. Atunci, un cetă-ţean sirian, pe nume Ahmad Zeido, de 57 de ani, a fost împuşcat într-o noapte chiar în sediul firmei sale de către doi tineri. Aceştia s-au recomandat agentului de pază drept poliţişti şi i-au făcut o vizită patronului. În scurt timp, din biroul său, s-au auzit mai multe focuri de armă. Bărbaţii au ieşit imediat, i-au ameninţat pe angajaţii firmei că-i omoară dacă nu le arată unde sunt ţinuţi banii, apoi au plecat. Nici până astăzi, atacatorii nu au fost prinşi.

1997 - Pe 11 noiembrie, anul 1997, un caz macabru învăluia comuna Lipniţa. Marian Oprea a fost găsit pe stradă ucis. Acesta a fost bătut zdravăn, omorât prin sugrumare.

1998 - Un an mai târziu, în 1998, ziaristul Ştefan Itoafă, de 24 de ani, a fost găsit decapitat în propria garsonieră. Bărbatul era dezbrăcat, cu mâinile şi picioarele legate. Avea şi dinţii sparţi. Cea care l-a găsit a fost chiar iubita sa. În urma cercetă-rilor, oamenii legii spun că acesta ar fi fost cunoscut drept homosexual şi că, motivul faptei ar fi, cel mai probabil, un conflict cu „amantul". Bărbatul a fost înjunghiat de 20 de ori cu un cuţit. Înainte să plece, criminalul a desenat pe pereţii garsonierei, în culorile roşu şi negru, o zvastică ce avea inscripţionată în colţuri literele MLOD.

1999 - Două crime înfiorătoare, aparent fără niciun motiv, s-au petrecut în anul 1999. Un bărbat, de 44 de ani, a fost ucis cu bestialitate fiind lovit în cap cu obiecte dure. Primele indicii pe care le aveau oamenii legii ar fi acelea că făptaşii sunt bărbaţi de origine romă.

În acelaşi an, Chirilă Antonof a fost descoperit pe spaţiul verde de lângă intrarea pe varianta Aurel Vlaicu, lângă podul rutier Km 4-5. Acesta avea capul zdrobit.

2000 - Pe la jumătatea anului 2000, mai exact pe 13 iunie, un bărbat a fost găsit mort în tufişurile de pe faleza Modern. Victima, Adrian George Romilă, de 33 de ani, avea numeroase lovituri în zona capului.

2003 - O femeie în vârstă de 70 de ani a fost găsită carbonizată în propria locuinţă. Procurorii au anunţat că femeia a fost incendiată, nu înainte ca făptaşul să îi taie gâtul. Anchetatorii au ajuns la concluzia că autorul avea mai mult ca sigur probleme psihice, însă nu au reuşit să afle cine este acesta.

2006 - În luna martie a anului 2006, poliţiştii s-au confruntat cu două alte crime. O femeie din Olimp, Cătălina Căpraru, a fost lovită de mai multe ori în cap cu o bâtă. Oamenii legii au luat în calcul mai multe ipoteze. Viol, răzbunare, jaf sau un conflict izbucnit între aceasta şi călăul său.

O lună mai târziu, un bărbat a fost găsit în zona gării CFR Constanţa. Poliţiştii spun că acesta era un om al străzii. Doru Vasile a murit în chinuri groaznice. El a fost înjunghiat de mai multe ori în zona coapselor, a pierdut foarte mult sânge, iar în cele din urmă a decedat.

2009 - O altă crimă a speriat Constanţa, cu atât mai mult cu cât autorul sau autorii sunt încă liberi. La începutul lui 2009, Olga Bostan, de 56 de ani, din Slobozia dispăruse de acasă. Şase luni mai târziu, trupul acesteia a fost găsit în apele canalului Dunăre - Marea Neagră, lângă comuna Cumpăna. Femeia era legată de picioare şi de gât cu un cablu metalic la capătul căruia se afla un bloc de beton de 145 de kilograme. Olga Bostan a fost identificată două luni mai târziu, după amprenta dentară. Rudele femeii s-au ferit să dea mai multe indicii, însă spuneau că aceasta avea probleme cu cămătarii. În urma necropsiei, s-a constat că aceasta a fost ucisă.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii