Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Consiliul Local Constanţa, din nou în instanţă cu Fin.Co.Ge.Ro. pentru 8 milioane de euro

ro

06 Oct, 2010 12:34 730 Marime text

Avocatul firmei Fin.Co.Ge.Ro, Ionel Haşotti, a solicitat ieri consilierilor locali constănţeni să dispună refacerea rapoartelor de evaluare a lucrărilor de infrastructură pe terenul din municipiul Constanţa pe care firma derulează un proiect de dezvoltare urbană. În replică, aleşii locali în frunte cu primarul Radu Mazăre au invocat teama de DNA, ajungând ca ambele părţi să opteze în final pentru prezentarea în faţa instanţei în vederea soluţionării divergenţelor.

Nemulţumirea pe care Fin.Co.Ge.Ro. a prezentat-o ieri consilierilor locali prin intermediul avocatului Ionel Haşotti s-a referit la valoarea lucrărilor de infrastructură de pe terenul pe care firma îşi derulează investiţia din Constanţa.

În urmă cu ceva vreme, instanţa a dat câştig de cauză firmei Fin.Co.Ge.Ro. în procesul cu Primăria Constanţa, administraţia locală fiind astfel obligată să facă infrastructura în zona în care firma derulează un proiect de dezvoltare urbană. Potrivit primarului Radu Mazăre, lucrările de infrastruc-tură în zona respectivă s-ar fi ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro. Cum aleşii locali constănţeni au considerat că nu dispun de bani pentru o astfel de investiţie, ei au decis într-una din şedinţele de anul acesta să vândă prin negociere directă către Fin.Co.Ge.Ro. terenul, aproximativ 4 hectare, pe care se derulează investiţia. La schimb, firma ar trebui să realizeze infrastructura. Numai că, Fin.Co.Ge.Ro. şi Consiliul Local Constanţa se pare că vor ajunge din nou în faţa instanţei, ei neînţelegându-se de data aceasta pe valoarea lucrărilor. Concret, între evaluările făcute pe de o parte de firma desemnată de Fin.Co.Ge.Ro. şi pe de altă parte de cea desemnată de Consiliul Local Constanţa în ceea ce priveşte costul lucrărilor este o diferenţă de 8 milioane de euro.

În acest context, avocatul firmei Fin.Co.Ge.Ro., Ionel Haşotti, s-a prezentat ieri în faţa consilierilor locali cerându-le acestora să dispună refacerea rapoartelor şi să se reevalueze lucrările, dând curs astfel nemulţumirii clientului său a cărei evaluare a fost cu 8 milioane de euro peste cea a firmei angajate de primărie. La propunerea primarului Mazăre

părea a se fi ajuns chiar la o „înţelegere" care presupunea ca administraţia locală să organizeze o altă licitaţie pentru o altă evaluare a lucrărilor, costurile în acest sens urmând a fi suportate de Fin.Co.Ge.Ro.

Încercările de a evita instanţa şi de a rezolva neînţelegerile între părţi pe cale amiabilă au eşuat însă... de teama DNA. Atât Mazăre, cât şi consilierii locali s-au arătat îngrijoraţi de faptul că desemnarea, în final a uneia sau alteia dintre firme drept câştigătoare, ar putea atrage imediat atenţia procurorilor DNA, motiv pentru care în final ambele părţi au ales ca tot instanţa să fie cea care va decide care evaluare este mai aproape de realitate.

Problemele în instanţă cu Fin.Co.Ge.Ro. datează încă din 2000, Mazăre refuzând sistematic, aşa cum a confirmat şi ieri, ca administraţia locală să suporte cheltuielile pentru lucrările de infrastructură. Odată însă ce instanţa a dat câştig de cauză firmei investitoare, edilul constănţean a recunoscut ieri că în acest context „se poate spune că am luat o hotărâre greşită".

Cât priveşte vânzarea terenului către Fin.Co.Ge.Ro., în schimbul executării de către firmă a lucrărilor de infrastructură, Prefectura Constanţa a atacat în contencios hotărârile care reglemen

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii