Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wagner i-a luat locul lui Miu, la Oil Terminal

ro

18 Jul, 2009 01:56 3727 Marime text

cap_1.jpgDemisia fostului director general al Oil Terminal, Vasile Miu, a fost acceptată, ieri, de consiliul de administraţie al companiei

În locul lui Miu a fost promovat Silviu Wagner, care  a primit de la ministrul Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu, ordinul de numire în funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Oil Terminal SA Constanţa. 

Miu nu a apucat să coordoneze activitatea companiei decât şase luni, numirea sa în funcţie fiind făcută, tot prin ordinul ministrului Economiei, la începutul acestui an, pe 16 ianuarie. De altfel, el a ocupat tot fotoliul unui şef demisionar, fostul director, Mihai Lupu, care a renunţat la funcţia sa după ce a fost ales, în noiembrie 2008, deputat în Parlamentul României.

Întrebat care au fost motivele demisiei sale, într-un timp atât de scurt de la preluarea mandatului, fostul şef a refuzat să ofere vreo informaţie, precizând că motivele sunt de ordin personal. Chiar dacă nu va mai fi în fruntea companiei, Miu ne-a declarat că va ocupa funcţia de director mecano-energetic.

Referinţe de la Banias

Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, ordinul de numire a lui Wagner a venit de câteva zile. „Propunerea a făcut-o direct ministrul Videanu, dar nu ştiu la propunerea cui", a declarat liderul PD-L. Banias a confirmat că ministrul Economiei i-a solicitat câteva referinţe, pe care i le-a înaintat.

Silviu Wagner nu este de prea mult timp membru PD-L, ceea ce a şi generat mirarea unora privind promovarea sa în funcţie. Referitor la implicarea sa politică, Banias a menţionat că Silviu Wagner este membru PD „de prin anul 2006" şi este preşedintele unei organizaţii de secţie de votare (osv). „Ca preşedinte de osv s-a implicat în activitatea de partid. A muncit efectiv, nu ştiu dacă a ajutat şi financiar. Silviu e ok", a fost caracterizarea succintă făcută de şeful pe linie de partid a noului director al SC Oil Terminal SA, Mircea Banias.

oil_terminal_sediu_03.jpgDin ţărănist, democrat-liberal

Silviu Wagner a ajuns în PD-L după câţiva ani buni petrecuţi, cu pauze, ce-i drept, în PNŢCD. El s-a alăturat ţărăniştilor prin 1992, dar, până în anul 2005, când a plecat la PD, o dată cu un alt ţărănist, Ion Botescu, a avut parte de trei excluderi din PNŢCD, prima fiind o decizie a Biroului Naţional de Conducere al partidului. În anul 2004, când conducea filiala municipală Constanţa a PNŢCD, Silviu Wagner s-a numărat printre aspiranţii la un mandat de consilier local municipal. Dar soarta nu i-a fost favorabilă, deşi afişele sale electorale erau destul de răspândite, poate chiar mai numeroase decât ale celorlalţi colegi de partid aflaţi în aceeaşi ipostază.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui organizaţiei judeţene PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, Wagner ar fi părăsit partidul în 2005, iar la Oil Terminal a fost susţinut şi promovat de un alt ţărănist la vremea respectivă, ex-directorul societăţii, Doru Luţac. Unii foşti colegi ţărănişti îşi amintesc de Wagner ca fiind un om „activ, dar destul de dificil, coleric şi uneori exagerat".

{mos_ri:Wagner,Vasile Miu,Oil Terminal}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • petrolist fost si actual 21 Jul, 2009 09:11 Imi aduc aminte de Wagner la revolutie. Se plimba cu mitraliera in curte la Petromar unde la momentul respectiv era angajat ca tehnician CTC. E un figurant ... cum de va dat prin creieri aia PDL-isti sa-l puneti director la o firma ca Oil Terminal. Chiar nu mai aveati pe nimeni mai cu scoala macar ... Vai de noi ce manageri avem!
  • pedelist resemnat 20 Jul, 2009 12:07 Se pare ca nu avem oameni si apelam la laturile pnt-ului . Daca i-mi aduc aminte acest vagne a fost debarcat de taranisti ,ca o nulitate .Ebine ca pd-ul recupereaza laturile .
  • Costin 20 Jul, 2009 11:52 Sunt un beneficiar al "cuponiadei", cu actiuni la Oil Terminal, dar n-am luat niciodata niciun leu.Mai e cineva ca mine? Daca da, stie cineva de ce?
  • Tzicu-Foarte vechi bagator de seama, taietor de frunza la caini, pupator de c... si mancator de "cas 19 Jul, 2009 08:05 Din greseala in greseala spre victoria finala.....Care-i problema, banii sa iasa ca performantele nu-s importante! Asa cum au facut figuratie si alti pana acum, are vreo importanta daca mai misuna si alti "specialisti".... Ce tot va lamentati asa ca niste negrii din republicile bananiere, "politica" se face pe la colturi de strada, carciumi si de ce nu, prin paturile unor dame "bine" (vezi anteriori "specialisti"-directori in muls vaca Oil Terminal). Succes domnilor si nu mulegti vaca atat de des ca s-ar putea sa moara, dar pana la urma si copitele/coada sunt bune de mancat in timp de foamete! Poate pe viitor, creierelele lobotomizate ale acestor politicieni de paie vor cauta mai mult alti specialisti/profesionisti in muls vacile autohtone......He, he, he natura moarta
  • ticu- vechi petrolist 18 Jul, 2009 17:21 nene redivivus nu mai fi asa naiv,se poarta moda,eu sunt unul dintre beneficiarii acestor emigrari politice si,imi este foarte bine,chiar daca sunt depasit profesional,politic,am subalterni care imi rezolva problemele,eu ma laud cu realizarile lor,imi insusesc meritele,plec in concedii cu masina societatii-este ca-i bine?
  • redivivus 18 Jul, 2009 07:42 Manafu a demisionat.Wagner,fost taranist,devenit recent membru PDL este avansat director.Mandila,fost penegist,de cateva luni membru PDL este numit director adjunct.Mai sunt si altii care au demisionat sau au fost demisi sau urmeaza.Organizatia PDL Constanta a devenit un cuib in care cucii isi depun ouale.Se intampla CEVA in organizatie.Oricum,este evident ca PDL Constanta nu mai are nimic de-a face cu democratia ci doar cu liberalismul.In organizatie nu se poate vorbi de fidelitate.Naravul infidelitatii politice este mai grav decat cel al sexualitatii.Exista oameni incapabili de credinte si insufletiri.Avem de-a face cu omul- musca egal satisfacut ca trece din lada de gunoi in gradina,atras de miere si impiedecat in drum de un scuipat cleios.Voiajorii politici sunt primiti si reprimiti.Fidelitatea corecta si totala are ca rezultat escluderea ,ignorarea,sau cel mult o strangere de mana.Posturile,functiile se acorda transfugilor.Prin partidele noastre,se succed aceleasi lichele.Cum faci si cum reusesti dle Ubibene ?
  • petrolist 18 Jul, 2009 05:32 Asta mai lipsea ca director, halal sa ne fie !!!