Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toti primarii de pe litoral au spus „prezent!" chemarii Elenei Udrea

ro

01 Mar, 2010 04:31 2249 Marime text

udrea_des12.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, se pare că are o influenţă deosebită în zona sudului litoralului, indiferent de coloratura edililor care păstoresc fiecare localitate cu deschidere la mare. Aflată într-o vizită-maraton în sudul litoralului, chemării sale i-au răspuns, sâmbătă seara, la localul „Popasul Pescarilor", edili din toate partidele politice: Florin Mitroi, (PDL) - Valu lui Traian, Traian Cristea (PDL), de la Costineşti, Mugur Mitrana PDL) - 23 August, Constantin Micu (PSD) - Tuzla, Claudiu Tusac (PSD) - Mangalia. Elena Udrea a mai avut, totodată, discuţii şi cu Ovidiu Brăiloiu (PSD) - Eforie, Adrian Stan (PNL) - Techirghiol, Cristian Cârjaliu (PSD) - Agigea, iar duminică s-a întâlnit cu edilul-şef de la Limanu, Nicolae Iustin Urdea (PNL). Alături de aceştia s-au aflat împreună cu Udrea prefectul judeţului, Claudiu Palaz şi deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş. Cei prezenţi la întâlnirea de sâmbătă seara au putut să îşi prezinte principalele probleme şi proiecte, iar Elena Udrea şi-a exprimat un punct de vedere cu privire la concluziile trase de pe urma vizitei litoralului sudic. Ministra s-a arătat deosebit de nemulţumită de construcţiile agresive din zona limitrofă plajei, de starea destul de proastă a falezelor şi de eroziunea accentuată a tuturor plajelor litoralului românesc.

I-a certat pe unii primari pentru chioşcurile şi şaormeriile de lângă plajă

Vizita intempestivă pe litoral a Elenei Udrea a fost ocazionată de faptul că a dorit să stea de vorbă cu primarii despre proiectele depuse spre finanţare sau aflate în derulare, dar şi despre pregătirea staţiunilor de pe litoral pentru apropiatul sezon estival. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului le-a pus în vedere primarilor să pregătească proiecte de infrastructură pentru zonele turistice - însemnând drumuri, apă, canalizare şi energie electrică pentru zonele noi - şi să sprijine investitorii. Elena Udrea a propus şefilor administraţiilor locale şi sprijin în „resurse umane", mai exact, consultanţă din partea arhitecţilor din minister. Ea a dat ca temă consilierilor care au însoţit-o să menţină legătura cu primarii pentru rezolvarea problemelor. Din informaţiile pe care le avem, consilierii şi specialiştii MDRT vor reveni pe litoral marţi.

Elena Udrea i-a şi certat pe unii primari pentru autorizaţiile de construcţie date la întâmplare şi le-a solicitat să nu mai semneze astfel de acte pentru construcţii provizorii gen chioşcuri de vândut porumb fiert, floricele sau şaorma ori alte tarabe. Pentru eliminarea „ţigăniei" din staţiuni ministrul a solicitat edililor elaborarea şi aprobarea cât mai rapidă a PUZ-urilor.

Dincolo de „înţepăturile" politice între aleşii prezenţi la întâlnirea cu ministrul Udrea, de sâmbătă seara, situaţia s-a dovedit, în cele din urmă, una constructivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • observator 01 Mar, 2010 09:35 Valu lui Traian are plaja??? Sau este doar unul din multele exercitii de periat?
  • justice 01 Mar, 2010 08:22 mafiotii pdl si psd impart prada ..bine va fac fraierilor care i ati votat ,,zicea basinescu ca va da droguri la liber in loc de salarii si pensii