Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suparati pe primarita Cernavoda - orasul unde se face greva foamei si oamenii vor sa se arunce de pe pod

ro

09 Jun, 2010 02:53 2152 Marime text
cap_4.jpg Din cauza faptului că nu reuşesc să aibă un dialog cu primarul Mariana Mircea, cernavodenii recurg la măsuri extreme, doar-doar o asculta cineva problemele lor

Cernavodă este un oraş unde problemele par să nu se mai termine. La câteva zile, un om intră în greva foamei, iar altul ameninţă că se aruncă de la înălţime.

Ultima astfel de tentativă a avut loc chiar duminică seara, când un bărbat s-a suit pe Podul Sf. Maria care traversează Canalulul Dunăre-Marea Neagră în Cernavodă. În jurul orei 22.00, Vasile Berezchi s-a suit de fapt pe arcada podului, ameninţând că se va arunca în apele Canalului de la o înălţime de câteva zeci de metri. Supărarea sa era legată de teama de a nu-şi pierde locul de muncă. Pentru a-l determina să renunţe la ideea de a-şi lua viaţa, au fost mobilizate forţe de ordine terestre şi chiar navale. Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, precum şi o navă din cadrul Postului Transporturi Navale. Însă nici forţele de ordine, nici oamenii strânşi la faţa locului nu l-au convins pe Vasile Berezchi să renunţe la ideea de a-şi încheia socotelile cu viaţa. Singurul care a putut să-l determine să se dea jos de pod a fost consilierul local Dumitru Chivu. „Am stat de vorbă cu el şi l-am rugat să coboare. Îi este frică să nu rămână fără loc de muncă şi să aibă soarta altora care au fost daţi afară de la primărie. La asta s-a adăugat şi faptul că a fost părăsit de nevastă. Eu îl ştiu de mic, a fost crescut la casa de copii şi de când a venit aici a fost ca şi copilul meu. De asta am şi reuşit să-l conving", ne-a declarat Dumitru Chivu. Martori de la faţa locului ne-au declarat că bărbatul s-ar fi aflat şi în stare de ebrietate şi că, atunci când a început să se trezească se temea să mai coboare.

cernavoda_mariana_mircea_2.jpgDumitru Chivu - omul care îi ia cu vorba bună

Un alt bărbat a făcut greva foamei timp de cinci zile în faţa Primăriei Cernavodă, în semn de protest faţă de faptul că a fost respins la angajare. Petrică Encică ne-a declarat că a fost dat afară în urmă cu aproape doi ani de la primărie, unde muncea ca paznic sau gunoier. Bărbatul susţine că a recurs la măsura extremă de a intra în greva foamei pentru că nu are cu ce-şi întreţine familia. A încercat să se reangajeze la primărie ca paznic, însă a fost respins. „În urmă cu doi ani, doamna primar m-a dat afară fără ajutor social, fără drept la cantină socială şi fără dreptul la şomaj. Am ajuns într-o situaţie fără ieşire. Dacă găsesc un fier pe stradă am ce mânca, dacă nu, nu. Am rugat-o să mă angajeze măcar o perioadă ca să pot să-mi iau şomaj, dar până acum n-am primit nici un răspuns", ne-a declarat el. După cum susţine Petrică Encică, niciun reprezentant al primăriei nu a venit să stea de vorbă cu el. După cinci zile de grevă a foamei, tot Dumitru Chivu a fost cel care l-a convins pe Encică să renunţe. „Arăta din ce în ce mai rău. Am vorbit cu el şi l-am făcut să înţeleagă că nu-i foloseşte la nimic să se îmbolnăvească", a precizat Dumitru Chivu.

„Stăpâna oraşului"

Vara trecută, opt cernavodeni au intrat în greva foamei după ce au fost daţi afară de la primărie. „Au fost daţi afară 112 inşi de la Gospodărire Comunală. Opt dintre ei, oameni amărâţi, au făcut greva foamei opt zile. Printre ei şi un bolnav de cancer, care între timp s-a stins", ne-a declarat Dumitru Chivu. „Sunt probleme ieşite din comun la noi în oraş şi cine e devină?! Doamna primar. Suntem într-o luptă continuă. Primăriţa este o femeie dificilă. De mică a fost un copil răsfăţat, nimic de zis, este o femeie deşteaptă, inteligentă, dar a dat în grandomanie. Ea se comportă de parcă ar fi stăpâna oraşului, nu primarul oraşului. Consilierii locali sunt degeaba", a mai adăugat Dumitru Chivu.

Precizăm că am încercat să o contactăm telefonic şi pe primarul Mariana Mircea pentru a-i solicita un punct de vedere legat de aceste întâmplări şi de reproşurile aduse de către cei cu care am stat de vorbă, însă nu ne-a răspuns la telefon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bruno Celuta 10 Jun, 2010 15:03 in completarea ariticolului, D-nul Chivu Dumitru mai bine si-ar vedea de-a lungul nasului si de copii lui care sunt proxeneti si de ala care zace prin puscarie.
  • ... 09 Jun, 2010 22:40 in completarea articolului, dn.jurnalista a uitat sa spuna ca chivu dumitru, zis tucu este un tigan borat,dar este si consilier din acelasi partid cu primarita si reprezinta tiganii din cernavoda. traieste din proxenetism si alte faradelegi si tot el isi incita tiganii, platindu-i, la astfel de spectacole de doi bani, punandu-le viata in pericol. recomand jurnalistei o mai buna documentare daca doreste intr-adevar sa descrie realitatea sau a fost un articol la comanda tiganului?
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 09 Jun, 2010 10:58 AGRICULTURA , la Cernavoda se poate face numai pentru LOCALNICI, deoarece AERUL si PAMANTUL sunt contaminate cu substante atomo-nucleare.