Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sefii de deconcentrate trebuie sa aleaga functia in partid sau directoratul

ro

12 Feb, 2010 03:15 2676 Marime text
cap_3.jpgDupă ce Curtea Constituţională a României a declarat ca neconstituţională OUG 105/2009, viitorul act normativ care urmează să fie trimis spre analiză Parlamentului săptămâna viitoare, i-ar putea determina pe actualii directori de deconcentrate să se decidă care este funcţia cea mai bună: şefia instituţiei ori funcţia în partidul care i-a sprijinit.

Prezent la o emisiune radiofonică, senatorul Mircea Banias a precizat că în textul noului act normativ se regăseşte reglementarea care face referire la faptul că şefii de deconcentrate vor trebui să opteze ori pentru şefia instituţiei respective, ori pentru funcţia pe care o au în partid. „Se pare că legea vrea să aducă actualii sau viitorii şefi de deconcentrate într-o situaţie de funcţionari publici, care presupune o incompatibilitate cu funcţiile publice. Aceştia vor avea însă posibilitatea să-şi păstreze calitatea de membru în partid".

florian_constantin.jpgAstfel, dacă legea va intra în vigoare şi dacă nu se vor aduce amendamente care să modifice această prevedere sunt mai mulţi democrat-liberali care trebuie să-şi exprime această opţiune. De pe lista acestora fac parte majoritatea directorilor de deconcentrate ai PD-L, cu atât mai mult cu cât, după cum a precizat liderul PD-L, articolul din lege îi vizează pe cei care ocupă funcţiile de preşedinţi, vicepreşedinţi şi secretari executivi din BPJ şi din BPM. Sub incidenţa articolului s-ar afla Senol Zevri - directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (secretar general BPJ), Gigi Chiru (director ITC - vicepreşedinte BPJ), Gheorghe Şuţu (directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu - vicepreşedinte BPJ), Constantin Florian (director ITM - preşedinte organizaţia municipală a PD-L şi vicepreşedinte în BPJ), Marian Mitrea (directorul DADL - vicepreşedinte în BPJ), Onaca Dorel Constantin (director ARSVOM, vicepreşedinte în BPJ), Mihai Petre (directorul CRPC, secretar executiv în BPJ) şi Stere Sponte (şeful Oficiului de Cadastru, secretar executiv).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CRISTINA et.comp. 12 Feb, 2010 17:50 Singurul P.D.L. -ist competent si omenos care are un comportament de adevarat ,,domn".Daca toate hahalerele de directori P.D.L.-isti (care ca pe langa ca sunt analfabeti sunt si fuduli) ar fi ca el am vota P.D.L.-ul vesnic...
  • ion 12 Feb, 2010 13:01 cine sa "scota untul"??Florian C-tin??/ha ha ha..ce glume faceti la sfarsit de saptamana...la itm nici nu cunoaste angajatii; e cantitate( imnensa) neglijabila..ce unt sa scoata ? nici pe-al lui..
  • cineva 12 Feb, 2010 12:54 ba este foarte bun,va este frica de el ca ar scoate untul din voi.florian constantin este un om de nota 10 mai trebuiau oameni ca el in acest partid dar din pacate este singurul
  • pdlist 12 Feb, 2010 08:48 adevarul este ca florian constantin nu e bun nici pt una nici pentru cealalta