Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cauta un nume pentru parcul de la CET (galerie foto)

ro

08 Aug, 2009 02:18 1690 Marime text

parc_petrom.jpgLocuitorii cartierului CET au aflat ieri că, până la începutul lunii octombrie, vor avea un spaţiu verde în care să se relaxeze. Reprezentanţii Petrom şi ai Primăriei Constanţa s-au întâlnit cu locuitorii din această zonă pentru a discuta despre parcul ce le va fi dat în folosinţă în două luni.

Parcul va avea o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi va fi amplasat în cartierul CET, între bulevardul Aurel Vlaicu şi strada Caraiman, în apropierea grupurilor şcolare „Cooperaţie" şi „Dimitrie Leonida".

La ora 11.00, staff-ul Petrom care se ocupă de proiect, în frunte cu Mona Nicolici, CSR (Responsabilitate Socială Corporatistă) Manager în cadrul companiei, s-a întâlnit cu câţiva locuitori din zonă pentru a discuta despre amenajarea parcului şi despre numele pe care îl va purta. A sosit şi viceprimarul Constanţei, Gabi Stan, care s-a declarat iniţial dezamăgit că era prezentă cam puţină lume. Probabil şi-ar fi dorit, că tot era şi presa la faţa locului, să facă o baie de mulţime în „văzul" obiectivelor şi al camerelor de luat vederi.

Mona Nicolici a anunţat că parcul va fi gata la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, afirmând, totodată, că la jumătatea lunii septembrie se va organiza o zi a voluntarilor pentru a-i responsabiliza astfel pe oameni. „Atunci când plantezi un copac sau o floare, ai grijă de ea", a explicat Nicolici. Zilele acestea se desfăşoară, la un post de radio, un concurs unde constănţenii pot suna şi pot propune nume pentru parcul din cartierul CET.

Mese de şah, bănci rotative şi terenuri de sport

Managerul CSR din cadrul Petrom a precizat că parcul va fi dotat cu mese de şah, locuri de joacă pentru copii, un teren de fotbal şi unul de minivolei, spaţiu amenajat pentru câini, bănci rotative, jocuri de apă, foişor, mese de ping-pong şi un mic amfiteatru. Parcul va avea şi un lac, peste care va trece un pod, şi va păstra livada de caişi existentă. Cei mai încântaţi de acest proiect au părut copiii. O fetiţă de zece ani care locuieşte în zonă a spus că, împreună cu câţiva prieteni, a încercat să anunţe cât mai mulţi copii care să vină la eveniment şi să afle mai multe despre parc. S-au declarat nerăbdători, mai ales că nu au prea multe posibilităţi de recreere în zonă, jucându-se mai mult în faţa blocului.

Parcul reprezintă o investiţie de 580.000 euro, din care 400.000 euro este contribuţia Petrom, iar restul, de aproximativ 180.000 euro, a Primăriei Constanţa. Petrom a mai construit parcuri în alte cinci oraşe din ţară: Bucureşti, Moineşti, Piteşti, Ploieşti şi Timişoara.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii