Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu licitatiile publice RAJDP, descalificata pentru strazile din Medgidia

ro

19 Feb, 2010 03:40 2897 Marime text
cap_6.jpgDirectorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, susţine că instituţia pe care o conduce a fost descalificată de la licitaţia organizată pentru proiectul „Reabilitare tramă stradală - municipiul Medgidia", în 30 noiembrie 2009, în Medgidia pe „motive care nu există" chiar dacă au avut un preţ cu 1,4 milioane de lei mai mic faţă de societatea care a fost desemnată câştigătoare

În realitate însă, „motivele care nu există", reprezintă de fapt certificatele fiscale aduse de instituţie, în completarea documentaţiei, emise după data organizării licitaţiei.

Apelul la instanţă a survenit după ce Consiliul Naţional al Contestaţiilor a respins cererea de anulare a procedurii de achiziţie publică, fiind considerată nefondată.

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa cheamă în instanţă, la primul termen, pe 17 martie, Primăria Medgidia şi SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti pentru un litigiu privind achiziţiile publice. Dosarul înregistrat la instanţa de contencios-administrativ nr. 220/36/2010, în urmă cu două zile, face referire la licitaţia organizată la sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut, care a avut ca preţ de pornire de 22.233.569,28 lei, fără TVA. Sursele de finanţare pentru realizarea acestui proiect provin de la Bugetul Propriu al municipiului, de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi din Bugetul Naţional, durata maximă de finalizare a proiectului este de 32 de luni de la data atribuirii contractului. Potrivit datelor Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, procedura a fost suspendată în perioada 11 ianuarie - 8 februarie a.c., pe durata analizării contestaţiei depuse de RAJDP până la data sosirii.

proces_rajdp_adrian_george_gambuteanu_online.jpgAm încercat să-l contactăm pe directorul Regiei Autonome Judeţeane de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu pentru a ne preciza care au fost motivele care au stat la baza deschiderii acestui dosar. Acesta ne-a precizat că instanţa a fost ultimul for care ar putea să-i dea dreptate, după ce nici de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor nu a primit răspuns favorabil. „La licitaţia în cauză a avut preţul cel mai mic însă firma care a fost declarată câştigătoare a avut un preţ cu 1,4 milioane de lei mai mare decât oferta pe care am depus-o noi. Ni s-a făcut un abuz şi am fost descalificaţi pentru motive care nu există, ceva legat de certificatele fiscale", ne-a declarat Gâmbuţeanu.

Tehnologica Radion a cerut respingerea contestaţiei

Potrivit contestaţiei nr. 20/04.01.2010, înregistrată la Consiliu sub nr. 121/04.01.2010, RAJDP a solicitat anularea raportului procedurii şi a documentelor emise în baza acestuia, reanalizarea ofertelor depuse şi declararea ofertei contestatoarei admisibilă, reevaluarea ofertelor aplicând criteriul de atribuire menţionat în documentaţia de atribuire. La o săptămână după înregistrarea contestaţiei, societatea declarată câştigătoare a formulat o cerere de intervenţie solicitând respingerea contestaţiei celor de la RAJDP ca nefondată şi menţinerea ca fiind temeinice şi legale a actelor întocmite de autoritatea contractantă la data organizării licitaţiei.

În aceste condiţii, la 1 februarie, potrivit deciziei Nr. 613/C5/21, Consiliul Naţional respinge contestaţia celor de la RAJDP şi admite cererea de intervenţie formulată de SC Tehnologica Radion SRL, dispunând continuarea procedurii de atribuire.

proces_rajdp__primar_marian_iordache_online.jpgIordache: „Obiectul dosarului nu ne vizează pe noi"

L-am contactat şi pe primarul din Medgidia, Marian Iordache, care ne-a explicat că iniţiativa înaintată în instanţă nu trebuie să îi vizeze pe ei - primăria şi firma declarată câştigătoare - ci Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor care a dat ultima decizie care i-a vizat pe cei de la RAJDP. „Obiectul dosarului nu ne vizează pe noi. RAJDP-UL nu a avut dosarul complet, nu au adus certificatele fiscale pe fiecare punct de lucru pe care îl au. Le-am solicitat să completeze documentaţia dar au venit cu certificate fiscale emise după data organizării licitaţiei pe care, desigur, le-am respins. Astfel, au fost descalificaţi", a precizat primarul.

Licitaţia pentru finalizarea proiectului de achiziţii publice a fost acordat societăţii din Bucureşti pentru suma de 14.800.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidian 19 Feb, 2010 15:43 Mai,dar chiar sunteti culmea cu asemenea stire! Pai cum voiati voi sa castige firma asta care este a lui Nicusor Constantinescu? De ce? Pai,putea Iordache sa-i ceara........."ceva" lui Constantinescu? Pardon,iordachenii nu trebuia sa-si achite datoriile din campanie? Pai,ii dadea Nicusor?Ma faceti sa rad! Hai, curaj Iordache,mai ai putin si gata....vine referendumul la Medgidia!