Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre s-a plâns lui Laszlo Borbely „APM nu vrea să elibereze avizul pentru Şoseaua de coastă" (galerie foto)

ro

30 Nov, 2011 01:00 1635 Marime text
Prefectura_Radu_Mazare.jpgAflat ieri la Prefectura Constanţa, unde s-au desfăşurat lucrările conferinţei „Protecţia mediului în regiunea Mării Negre - o necesitate pentru dezvoltarea durabilă", ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a avut o întrevedere cu primarii din judeţ.

Edilii locali s-au înghesuit la microfon pentru a-şi spune oful. Nici primarul Constanţei, Radu Mazăre, nu a ratat întâlnirea cu Laszlo Borbeley. „Înarmat" cu harta Şoselei de coastă, Radu Mazăre i-a cerut ministrului eliberarea acordului de mediu pentru acest proiect. „Vrem să finalizăm Şoseaua de coastă din bani europeni.

Prefectura_Borbely.jpgŞoseaua a fost împărţită în patru părţi. Prima parte este de 200 de metri şi porneşte din Portul Tomis şi se termină la Zorile. Aceasta costă 10 milioane de euro. Nu putem face licitaţia şi să începem lucrările, deoarece lipseşte autorizaţia de mediu pe care cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa refuză să o elibereze. Dacă obţinem avizul, aşteptăm semnătura lui Nuţi (n.r. Elena Udrea - ministrul Dezvoltării şi Turismului) şi putem organiza licitaţia.

prefectura.jpgCred că la primăvară ne vom putea ocupa de Şoseaua de coastă. Dacă nu va fi eliberat acest aviz, vom da în judecată Agenţia pentru Protecţia Mediului şi vom cere daune, deoarece riscăm să pierdem bani europeni", a declarat Radu Mazăre. La rândul său, ministrul Borbely a spus că ştie că există o problemă, pentru că APM Constanţa nu vrea să separe avizul pentru o bucată de 200 de metri, dar şeful APM Bucureşti, prezent şi el la conferinţă, a precizat că dacă este vorba de o bandă pe sens, se rezolvă şi se va emite avizul. Reamintim că fostul ministru al Mediului şi Pădurilor, Sulfina Barbu, a respins din start proiectul Şoselei de costă, declarând că acesta contravine normelor de mediu. Nici următorul ministru al Mediului şi Pădurilor, Nicolae Nemirschi, prieten al primarului Radu Mazăre şi fost viceprimar al municipiului Constanţa, nu a mai apucat să-l mai avizeze. Prin urmare, ce nu au făcut miniştrii pesedişti va face un ministru de la UDMR. Revenind la conferinţa de ieri, ministrul Mediului a mai declarat că pentru judeţul Constanţa vor fi alocaţi, până în 2015, prin programe europene şi din bugetul fondului de mediu, peste 400 de milioane de euro cu cofinanţare din partea autorităţilor locale de până în 2%. „Doar pentru zona costieră au fost alocaţi 136 de milioane de euro. De asemenea, Ministerul Mediului şi Pădurilor va încheia anul 2011 fără nicio datorie către primării şi constructori. În momentul de faţă, suntem într-un ritm accelerat de depunere a proiectelor, iar implementarea lor e de 2%", a conchis ministrul Laszlo Borbely. După încheierea lucrărilor conferinţei, ministrul Mediului şi Pădurilor a efectuat o vizită la lucrările hidrotehnice de apărare de la Tuzla şi Olimp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii