Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Matei a făcut parte din juriu Trei tinere din Năvodari, premiate la Delfinul de Aur

ro

04 Jul, 2011 01:14 2441 Marime text
delfinul-de-aur1.jpgTimp de două zile, Năvodariul a fost capitala muzicii pentru copii. Vineri şi sâmbătă s-a desfăşurat aici, pe scena Casei de Cultură „Pontus Euxinus", ediţia a IX-a a Festivalului internaţional de muzică uşoară pentru copii - „Delfinul de Aur".

Din juriul festivalului au făcut parte, alături de realizatori de emisiuni, profesori, compozitori şi jurnalişti, şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, care s-a declarat încântat de organizarea acestei manifestări la Năvodari, pe care a sprijinit-o ani la rând. De altfel, edilul oraşului s-a preocupat şi anul acesta, la fel ca şi în trecut, de asigurarea cazării tinerilor artişti sosiţi la Năvodari.

delfinul-de-aur2.jpgFestivalul a cuprins vineri, 1 iulie, două concursuri, în cadrul cărora au evoluat 62 de interpreţi din România, Siria, Turcia, Italia, Austria, cărora le-au fost asigurate coregrafii de către trupele de balet AS Bucureşti, Colibri Borşa - Maramureş, Domino Cluj Napoca, Galactic Dance - Baia Mare, Maramureş. Festivalul a fost structurat pe categorii de vârstă: preşcolari (5 - 6 ani), clasele I - IV (7 - 10 ani), clasele V - VIII (11 - 14 ani), clasele IX - XII (15 - 18 ani). Toţi copiii care au participat în cadrul festivalului au trecut, în urmă cu câteva luni, de preselecţia de la festivalul „Ursuleţul de aur".

La finalul festivalului „Delfinul de aur", au fost premiaţi cei mai buni dintre solişti, însă toţi copiii au fost declaraţi câştigători. Au fost oferite diplome de participare, delfinaşi, premii în bani şi trei trofee: de aur, platină şi argint. Premiile, în valoare de 10.000 lei, au fost asigurate de Primăria Năvodari, împreună cu organizatorii: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Consiliul Judeţean Maramureş şi Palatul Copiilor Baia Mare.

Trei dintre câştigători au fost din Năvodari, anume, Cristina Muşat, care a luat premiul II, Ana Maria Cârnu - premiul II şi Denisa Luncan - menţiune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii