Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul vs. primarul Constantei pentru o autorizatie de constructii

ro

21 Jul, 2010 01:06 1849 Marime text
cap_5.jpgÎn urmă cu câteva zile, Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa a înregistrat la instanţa de contencios-administrativ dosarul numărul 8803/117/2010, prin care îi solicită primarului municipiului Constanţa suspendarea executării unui act administrativ, în speţă a unei autorizaţii de construcţie.

Dosarul a fost înregistrat pe 16 iulie şi a fost întocmit în urma petiţiilor pe care doi locatari de pe strada Dobrogei, din Constanţa, le-au adresat Inspectoratului Teritorial de Construcţii. Aceştia îşi reclamau vecinul de pe strada Dobrogei nr.11 că nu respectă autorizaţia de construcţii emisă (nr. 2169/30.10.2009), privind supraetajarea imobilului parter cu etaj plus etaj 2 parţial, solicitând suspendarea autorizaţiei sau oprirea lucrărilor până la soluţionarea cauzei pe fond.

Mergând pe firul problemei, ITC a informat Instituţia Prefectului în legătură cu deficienţele constatate în cazul verificării legalităţii autorizaţiei de construcţii privind supraetajarea imobilului aparţinând lui Iancu Zaburda. Potrivit celor de la ITC, autoritatea emitentă - primăria - a dat autorizaţia de construcţie fără să respecte prevederile legale, cu încălcarea Regulamentului-cadru aferent Planului Urbanistic General preliminar al municipiului Constanţa. Practic, nu au fost respectate reglementările stabilite ca obligaţie prin Regulamentul-cadru pentru zona din care face parte amplasamentul.

Printre motivele care au stat la baza sesizării se mai află şi cele referitoare la nerespectarea prevederii potrivit căreia „clădirile se vor retrage de limitele laterale ale parcelei cu cel puţin jumătate din înălţimea la cornişe, dar nu mai puţin de trei metri". Semnatarii petiţiei solicită suspendarea autorizaţiei de construcţie sau oprirea lucrărilor până la soluţionarea pe fond a cauzei, în conformitate cu prevederile alin.2 din legea 50/1991.

De altfel, surse din cadrul prefecturii ne-au declarat că zilnic sunt transmise instituţiei cel puţin zece solicitări pentru anularea unor autorizaţii de construcţii emise de autoritatea locală.

Primul termen stabilit în acest dosar a fost dat pentru 11 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii