Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedelistul Learciu, joc de glezne, in tabara PSD

ro

05 Oct, 2009 02:31 4666 Marime text
learciu.jpgCandidat al PD-L pentru funcţia de director al Casei de Asigurări de Sănătate, Daniel Learciu a fost administrator al Edil Urban - firma Consiliului Local Constanţa, reprezentat legal de Radu Mazăre

PSD a părăsit guvernarea, dar se pare că nu va lăsa din mână toate funcţiile publice primite imediat după alcătuirea Cabinetului Boc I. Mulţi se întreabă cum ar putea fi posibil acest lucru. Puţini sunt cei care ştiu că unii, pedelişti cu acte în regulă, ce urmează să ocupe posturile de directori lăsate libere de PSD, au de fapt legături mai vechi cu PSD.

Unul dintre democrat-liberalii nominalizaţi să ocupe o funcţie importantă în cadrul instituţiilor publice ce au revenit PD-L după ieşirea PSD de la guvernare este Daniel Learciu. De profesie avocat, Learciu a fost nominalizat să ocupe funcţia de director-coordonator al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Toate bune şi frumoase, numai că Learciu a avut strânse legături cu PSD. Ei bine, el a făcut parte din Consiliul de Administraţie al SC Edil Urban SRL, firmă care aparţine Consiliului Local Constanţa, al cărui reprezentant legal este nimeni altul decât primarul Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Dumitru Daniel Learciu a fost numit administrator al SC Edil Urban pe 4.08.2003, funcţie pe care a deţinut-o până anul trecut. El a făcut parte din echipa de şapte administratori ai societăţii, alături de Adrian Nicolae Carp, Adrian Roşculeţ, Marcela Daniela Bodeanu, Ciprian Alexandru Bobe, Marius Tărcatu şi Ştefan Mihu.

sediu_edil_urban_srl_02.jpg„Nepot" al lui Moisoiu?!

De precizat că Ciprian Alexandru Bobe este nimeni altul decât fratele lui Mihai Bobe, exclus din PD-L în 2008 pe motiv că face parte din echipa Moisiou din Consiliul Local Municipal, învinuită că a pactizat cu PSD. La momentul respectiv, expresia „nepoţii" lui Moisoiu, devenită foarte populară şi care denumea tinerii promovaţi în diferite funcţii de către Dănuţ Moisoiu, pe baza relaţiilor sale cu PSD, a fost atribuită şi fraţilor Bobe. Aşadar, se pare că Daniel Learciu este un alt „nepot" de-al longevivului consilier municipal Dănuţ Moisoiu, activ în Consiliul Local şi astăzi, deşi a fost exclus de mai bine de un an din PD-L. De precizat că Daniel Learciu a ţintit şi funcţia de director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, ocupată în prezent de Stere Sponte. Learciu este totodată membru al Comisiei Judeţene de Statut, Etică şi Litigii a PSD Constanţa. În 2008, el nu a putut face nimic, din această poziţie, pentru reprimirea excluşilor Moisoiu sau Bobe, singurii reprimiţi în partid după răzmeriţă fiind Titi Chirilă şi Mihai Petre.

Mircea Banias, preşedintele PD-L Constanţa, a declarat că Daniel Learciu nu mai face parte din Edil Urban demult, că este o persoană care s-a implicat în campanie şi că va beneficia în continuare de susţinerea organizaţiei democrat-liberale.

 

{mos_ri:Daniel Learciu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 05 Oct, 2009 20:06 Daca Learciu ar fi atat de bun prieten cu PSD-istii cum zici in articol, sotia lui nu ar mai fi fost data afara de la Camera de Comert.
  • Cineva 05 Oct, 2009 16:46 Manuela, documenteaza-te corect si dupa aceea scrie articole. Nu mai inghiti si scrie mizeriile pe care ti le baga in cap "anumite persoane". Verifica toate documentele si dupa aceea sa scrii articole. Dar de fapt ce pretentii sa avem:" Learciu este totodată membru al Comisiei Judeţene de Statut, Etică şi Litigii a PSD Constanţa". DOMNISOARA!!!!! A PDL Constanta, NU PSD!!!!! Sa vada si lumea ce atenta sunteti cand va documentati!
  • cuculis 05 Oct, 2009 15:45 Daniel Learciu este absolvent al Facultatii de Drept, OVIDIU,din Constanta,cursuri de zi,fara taxa si a fost un student foarte bun.
  • BELLU 05 Oct, 2009 06:43 ACEST LEARCIU ESTI OMUL PSD-ULUI SI A LUAT BANI DE LA MOCANU CA SA ACCEPTE POSTUL SI SA FIE MARIONETA LUI ESTE UN AVOCAT CU FACULTATEA LA FARA FRECVENTA CE SA CAUTE SEF LA MEDICI SI FARMACII