Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L Constanta se supune majoritatii PSD

ro

26 Feb, 2009 02:51 1172 Marime text

Cristinel_Dragomir_Nicusor_Constantinescu_Cristian_Darie_074.jpgDemocrat-liberalii nu îndrăznesc să-l supere pe preşedintele CJC, venind cu pretenţii care oricum nu s-ar putea realiza

Coaliţie limitată, aşa ar putea fi catalogată, la ora actuală,  colaborarea PSD - PD-L. Aparenta egalitate de forţe manifestată la nivel central nu se regăseşte în teritoriu şi nici n-are şanse de a se concretiza, în pofida ieşirilor la rampă a liderilor celor două formaţiuni.

Atitudinea democrat-liberalilor tomitani confirmă acceptarea, volens-nolens, a situaţiei rezultate în urma scrutinului electoral din vara anului trecut. Alegătorii au preferat roşul PSD la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, al şefilor administraţiilor locale - unde majoritatea primarilor sunt membri ai acestui partid, precum şi al reprezentării social-democrate în consiliile locale - echipa Mazăre - Constantinescu reuşind să obţină cele mai multe mandate de aleşi locali. Şi totuşi, apropierea PSD de PD-L începe să devină sâcâitoare pentru social-democraţi. Tot mai multe voci din staff-ul central al PD-L cer confirmarea acestei colaborări, pe plan local, prin crearea de noi majorităţi atât la nivelul consiliilor locale, cât şi al consiliilor judeţene. În unele părţi, pesediştii şi pedeliştii au bătut palma, în altele, însă, nu şi nici nu sunt şanse. La nivelul judeţului Constanţa, situaţia este asemănătoare. Dacă în unele localităţi, vezi cazul oraşului Murfatlar, PSD s-a ales cu un viceprimar, aşezându-se confortabil la masa puterii, în altele, social-democraţii sau democrat-liberalii - în funcţie de situaţie - nu reuşesc să-şi extindă aria de influenţă. Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a confirmat că această temă va fi unul dintre punctele înscrise pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Permanent Judeţean de astăzi. „Vom analiza fiecare localitate şi, în funcţie de situaţie, vom decide cum vom acţiona sau, dacă este cazul, să intervenim în vreun fel", a precizat liderul democrat-liberal constănţean.

Mircea_Banias_01.jpgCJC, subiect tabu

Este drept că în protocolul semnat de PSD şi PD-L nu este stipulată vreo prevedere expresă referitoare la schimbarea majorităţilor în legislativele locale şi judeţene. Însă parteneriatul existent la centru a dat multora impresia şi convingerea, în unele cazuri, că se va extinde şi în teritoriu, sub pretextul binecunoscut al asigurării coerenţei actului de guvernare. Numai că, de la a dori până la a obţine e cale lungă şi dificilă. Disensiunile par să nu mai contenească, iar reprezentanţii celor două partide, în funcţie de „teritoriul marcat", nu vor să cedeze. Oful multora este reprezentat de schimbarea majorităţii în consiliile judeţene şi, de ce nu, obţinerea unei funcţii de vicepreşedinte. Dar sunt judeţe, cum este cazul Constanţei, unde un partid poate decide singur, iar celelalte sunt decorative. Aşa se face că democrat-liberalii constănţeni nici nu îndrăznesc să deschidă gura, conştienţi că „deranjarea" preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, le va prelungi agonia şi chiar le-ar putea strica unele relaţii, ce par a prinde contur între primari şi conducerea instituţiei. „Aşteptăm să avem toţi consilierii judeţeni validaţi. Nu cred că putem pretinde să avem un vicepreşedinte al CJC, deoarece PSD deţine majoritatea şi nu ar avea de ce să ne cedeze o funcţie", a explicat preşedintele PD-L, Mircea Banias, conştient că Nicuşor Constantinescu nu ar renunţa la niciunul dintre actualii secunzi doar de dragul coaliţiei guvernamentale.

{mos_ri:PD-L Constanta} 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii