Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii PNL pusi la treaba de alesii locali

ro

01 Feb, 2010 04:24 793 Marime text
După două runde de analize şi dezbateri, liberalii care activează în administraţia publică locală reuniţi la Braşov în cadrul Adunării Ligii Aleşilor Locali ai PNL au concluzionat prin adoptarea unei rezoluţii.

Pe scurt, documentul vine cu o serie de sugestii, concrete, care ar trebui să-i pună la treabă pe parlamentarii PNL. Concret, membrii Ligii Aleşilor Locali (LAL) ai PNL au solicitat atât conducerii centrale a partidului, cât şi grupurilor parlamentare să fie mai „atente" la ineficienţa şi abuzurile Cabinetului Boc în domeniul administraţiei publice locale. Şi, pentru a da dovadă de „transparenţă", aleşii locali vor ca opinia publică să fie informată, permanent, despre modul discreţionar în care sunt alocate resursele destinate comunităţilor locale, precum şi a presiunilor politice la care sunt supuşi liberalii din administraţia publică locală.
În speranţa că vor primi răspunsuri referitoare la această stare de fapt, peneliştii din teritoriu au cerut parlamentarilor lor să formuleze mai multe întrebări şi interpelări direcţionate spre prim-ministru, ministrul Administraţiei şi Internelor, precum şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului pe tema direcţionării fondurilor.

Nu în ultimul rând, LAL a PNL solicită liderilor centrali ai partidului şi grupurilor parlamentare liberale să elaboreze şi să supună dezbaterii publice un amplu proiect de reformă administrativă a României, „fundamentat pe criteriile de eficientizare a administraţiei publice centrale şi locale care dau rezultate în statele Uniunii Europene. Considerăm că pachetul legislativ promovat de Partidul Naţional Liberal trebuie să asigure descentralizarea şi debirocratizarea reală a administraţiei publice şi să asigure depolitizarea şi debaronizarea României", se arată în finalul rezoluţiei adoptate sâmbătă, la Braşov, la Adunarea Ligii Aleşilor Locali ai PNL.

Programe dedicate

Potrivit secretarului general al LAL, Ionel Chiriţă, participanţii la întrunire au decis derularea unui program „dedicat" activităţii celor din administraţia publică locală. „În perioada mai-iunie vom pune în practică programul «Doi ani de guvernare locală» în cadrul căruia se va analiza activitatea derulată de colegii implicaţi în administraţia publică locală. De asemenea, se doreşte elaborarea unui program pentru sprijinirea aleşilor locali liberali", ne-a menţionat secretarul general al LAL a PNL. Chiriţă a adăugat că s-a format un grup de lucru (n.r. unde a fost cooptat şi el), care va analiza sesizările din teritoriu şi va stabili modalitatea în care sprijini colegii: sprijin politic, juridic sau administrativ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii