Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii PD-L, pe locul II ca prezenta la vot

ro

01 Jul, 2009 02:46 653 Marime text
Curând, Institutul pentru Politici Publice va lansa un amplu raport privind activitatea parlamentară derulată de aleşi în perioada februarie - iunie 2009. 

Conform unor date preliminare oferite publicităţii de cei de la Institutul pentru Politici Publice, o situaţie a prezenţei la vot pe partide situează pe primul loc UDMR şi minorităţile, cu aceeaşi prezenţă de 66,3%, urmate de PD-L (63,4%), PSD+PC (54%) şi PNL (50,2%). Un clasament al activităţii comisiilor parlamentare de specialitate din Camera Deputaţilor arată că lider este Comisia pentru muncă şi protecţie socială (124 rapoarte), urmată de Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi (112 rapoarte) şi Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (88 rapoarte).

În Senat, podiumul a fost ocupat de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii (39 şedinţe), Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului (38 şedinţe) şi Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări (36 şedinţe). La polul opus s-au situat Comisiile pentru regulament, pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi de la Camera Deputaţilor, precum şi Comisiile de regulament, sănătate publică şi privatizare din Senat.

Trucuri parlamentare

„Când iniţiativele legislative pe cont propriu sunt incomode pentru Guvern şi obositor de redactat, parlamentarii se ocupă cu declaraţiile politice sau cu lobby", apreciază specialiştii din cadrul IPP. Aceştia au remarcat că parlamentarii uzează de alte prerogative, cum ar fi declaraţiile politice, „pentru a se face remarcaţi atât în partid, cât şi în general, în societate".

Astfel, printre deputaţii cu cele mai multe declaraţii politice în această sesiune s-a remarcat şi deputatul UDTTMR Amet Aledin (21).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii