Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarele la final

ro

01 Dec, 2008 01:51 937 Marime text
voturi_candidati_daniel_florea_08.jpgÎntr-una dintre cele mai importante zile din cariera lor politică, aspiranţii înscrişi pe listele la parlamentare au votat, ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, fiecare cu speranţa că, după 30 noiembrie, lucrurile vor merge pe un făgaş ascendent

Scrutinul pentru alegerile parlamentare a reprezentat pentru candidaţi şi staff-urile lor de campanie o perioadă extrem de dificilă, mai ales că este pentru prima dată în istorie când cetăţenii îşi aleg reprezentanţii în Guvern pe baza sistemului uninominal proporţional.

Candidaţii au fost nevoiţi ca, timp de o lună, să străbată în lung şi-n lat colegiile lor pentru a se face cunoscuţi şi a le explica locuitorilor care sunt motivele pentru care este nevoie de prezenţa lor în Parlamentul ţării. Ieri, toţi candidaţii înscrişi în cursa electorală au avut posibilitatea de a-şi exercita dreptul la vot în orice secţie de votare, indiferent de adresa înscrisă pe buletin, în colegiile în care aceştia se regăseau pe liste.
Aspiranţii au fost prezenţi la secţiile de votare încă de la primele ore ale dimineţii, monitorizând desfăşurarea scrutinul, receptivitatea cetăţenilor şi legalitatea demersului electoral.

„Partidele răspund de cei pe care îi trimit în Parlament"

Constantin Chirilă, candidatul democrat-liberal în Colegiul 4, la Camera Deputaţilor, a votat, la ora 11.00, la secţia de votare de la Centrul Cultural din localitatea Ovidiu. După ce şi-a exercitat, ca un cetăţean conştiincios, dreptul la vot, candidatul PD-L a apreciat că votul său reprezintă echivalentul schimbării, dar şi cel mai important moment din întreaga sa activitate politică. „Îmi doresc ca prin votul de astăzi (n.r. ieri) să înceapă procesul de asanare a clasei politice din România. Este pentru prima dată după război când se votează oameni. Acum, formaţiunile politice răspund de reprezentanţii pe care i-au trimis să candideze, dacă aceştia nu vor fi de calitate", a evidenţiat candidatul PD-L. În privinţa modalităţii în care se desfăşoară votul la nivelul colegiului în care acesta candidează, Chirilă a evidenţiat că nu au fost probleme în periplul pe care l-a avut în colegiu, în toate localităţile arondate, la primele ore ale dimineţii, declarându-se mulţumit de prezenţa la vot a cetăţenilor.
Daniel Florea, aflat la prima confruntare cu electoratul, aspirant la un mandat de parlamentar în Colegiul 3, la Senat, ne-a declarat că votul său se înscrie în acelaşi registru, al schimbării clasei politice. „Sper că putem face ceva odată pentru totdeauna. Îmi doresc să ajungă în Parlament oameni competenţi, pentru a avea România pe care o dorim cu toţii. Am intrat în aceste alegeri cu bună-credinţă şi aşa o să procedez şi de acum încolo. Am venit cu speranţa că voi câştiga şi voi face de acum înainte tot ceea ce îmi va sta în putinţă să fie totul bine". Candidatul democrat-liberal a ales să-şi exercite votul la Secţia 41, aflată în incinta Liceului Navrom, din Km 4-5, fiind susţinut, ca de altfel pe tot parcursul campaniei, de soţia sa.

voturi_candidati_constantin_chirila_06.jpgVot pentru o guvernare stabilă şi sigură

Manuela Mitrea, candidat PSD, în Colegiul 8, la Camera Deputaţilor, cu una dintre cele mai intense activităţi în cele patru săptămâni de campanie, a fost prezentă, la fel ca şi colegii săi, contracandidaţi sau nu, încă de la primele ore ale dimineţii în secţiile de votare din colegiul său, pentru a verifica modalitatea în care se desfăşoară scrutinul electoral. În jurul prânzului, aspirantul social-democrat, candidat pentru încă un mandat de deputat, a sosit la Secţia de votare nr. 52, din incinta Şcolii nr. 33, din Km 4-5, încrezătoare în şansele sale şi cu certitudinea că aplicarea sistemului de vot uninominal va revoluţiona clasa politică autohtonă. „Am votat pentru creşterea salariilor şi a pensiilor, pentru a XIII-a pensie, pentru finalizarea autostrăzii, pentru inelul de centură şi şoseaua de coastă, pentru o guvernare stabilă, calmă şi sigură", a apreciat candidatul PSD.

Mazăre a votat împotriva lefurilor şi pensiilor de 200 de milioane

Şi aleşii municipiului şi judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, respectiv primarul Radu Mazăre, s-au prezentat, surprinzător, cu punctualitate la primele ore ale dimineţii, fiecare la secţiile de votare unde au fost repartizaţi pe listele electorale. Primarul a venit, aşa cum a făcut-o la localele din iunie, cu aceeaşi vestimentaţie care denotă lupta fără sfârşit pe care o duce împotriva DNA, însă cu o atitudine mult mai degajată, având în vedere că, la acest moment, nu se mai regăseşte printre cei care primesc votul. „Ca şi în campania electorală de la locale, toată lupta de la Bucureşti a coborât în colegii şi în localităţi, la nivelul oamenilor de rând", a evidenţiat primarul. Blamând pe cei care „au încercat să meargă tot cu fanionul celor de la Bucureşti", Mazăre a declarat că, de această dată, cetăţenii au fost interesaţi de ceea ce au propus, concret, candidaţii. „Radu Mazăre a votat azi pentru a fi mai bine pentru Constanţa şi pentru proiectele Constanţei şi să nu mai fie lefuri şi pensii de 200 de milioane", a conchis edilul.
Înaintea primarului, la vot, a fost preşedintele CJC, care şi-a exercitat dreptul la Secţia 6, din incinta Şcolii nr. 28. Motivaţia pe care Nicuşor Constantinescu a adus-o votului său de ieri a fost necesitatea unui guvern care ştie să-şi facă treaba mai bine: „Acum votez pentru copiii noştri. Avem nevoie de echilibru în următorii patru ani!".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii