Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz spune că, din arest, Hristu o ameninţă pe Delcea Secretara nu a semnat hotărârea privind desemnarea lui Soare ca viceprimar (galerie foto)

ro

21 Aug, 2010 00:00 2867 Marime text
5_cogealac_-secretar__lenuta_delcea.jpgIeri, cei nouă consilieri locali prezenţi la şedinţa de Consiliu Local Cogealac l-au desemnat, cu unanimitate de voturi, pe fostul primar al comunei, Ion Soare, în funcţia de viceprimar, predându-i acestuia şi atribuţiile fostului viceprimar, Mihai Dore, dar şi ale primarului Cati Hristu. Chiar dacă toate proiectele de hotărâre au fost votate în unanimitate, secretara comunei, Lenuţa Delcea, a refuzat să semneze două proiecte de hotărâre pentru că nu le-a considerat legale.

Cel două puncte făceau referire la demiterea actualului viceprimar suspendat, Dore, şi alegerea celui care îl va înlocui. Aşa cum ne-a declarat secretara, motivul care a stat la baza deciziei de a nu semna respectivele acte a fost tocmai faptul că viceprimarul ar fi trebuit ales dintre consilieri şi nu pus. În plus, la momentul în care consilierii au anunţat că vor să convoace şedinţa de Consiliu Local pentru ieri, lucru care se întâmpla la începutul acestei săptămâni, viceprimarul Dore nu era suspendat de prefectul judeţului, demers pe care acesta l-a întreprins abia marţi. „Acum sunt către Prefectură cu proiectele pentru ca primarul să dea aviz de legalitate sau nu proiectelor“, a precizat secretara, adăugând faptul că este convinsă că i se va da dreptate. 

Palaz: „Primarul o ameninţă pe secretară“

Prefectul Claudiu Palaz a precizat ieri, în legătură cu situaţia de la Cogealac, că lucrurile încep să se complice tot mai mult, mai ales că secretara comunei ar acţiona după cum îi dictează şeful său, primarul Hristu Cati, chiar dacă se află în arest: „Domnul primar (n.r. Cati Hristu ) îşi sună zilnic secretara, din arest, şi o ameninţă să nu semneze niciun act. Încearcă să o coordoneze să îi spună ce să facă. I-am spus şi de organigramă să o semneze şi să o trimită, dar nu a făcut acest lucru“, a mai adăugat Palaz.  

În replică, secretara comunei ne-a confirmat că a vorbit în mod regulat cu şeful său, primarul Cati Hristu, care s-ar fi interesat despre cum merg treburile în Primărie, dar şi despre legalitatea şedinţei de Consiliu Local care a avut loc ieri, dar că nu a fost vorba despre nicio ameninţare: „Nu m-a ameninţat în niciun fel, nu am avut o conversaţie de acest gen“. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii