Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz îi cere lui Constantinescu să nu blocheze lucrările la autostradă

ro

16 Feb, 2011 01:29 1402 Marime text
cap_9.jpgÎn cadrul întrevederii de ieri pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Claudiu-Iorga Palaz, a avut-o cu toţi factorii decizionali responsabili de soluţionarea problemelor legate de realizarea tronsonului de autostradă Constanţa - Cernavodă, acesta i-a cerut şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, să dea drumul certificatului de urbanism necesar pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul Cernavodă - Medgidia.

Reprezentantul societăţii constructoare care se ocupă de lucrările pe acest tronson de drum a susţinut că firma are depusă solicitarea pentru certificatul de urbanism necesar obţinerii ulterioare a autorizaţiei de construire încă din 4 iunie 2010, dar până la acest moment CJC nu a dat niciun răspuns. „Nu aşa se ajută la construirea autostrăzii Cernavodă - Medgidia. Lipseşte certificatul de urbanism pentru 14,5 kilometri. O să fac demersuri către CJC pentru deblocarea situaţiei. Totuşi, un certificat se dă în 15 zile, nu în câte luni au trecut. Sper să-i vină mintea la cap preşedintelui CJC", a susţinut prefectul.

Acelaşi reprezentant al constructorului tronsonului Cernavodă - Medgidia ne-a spus că au mai rămas de descărcat sarcini de pe două situri, însă lucrurile sunt îngreunate pentru că s-a stabilit prin hotărâre de Guvern că toate descărcările arheologice se fac în colaborare cu muzeul din municipiul de reşedinţă al judeţului în care se realizează lucrările la autostradă. „Am avut contract cu institutul Vasile Pârvan în ceea ce priveşte descărcările arheologice, dar acum va trebui să facem contract cu arheologii de la muzeu. Pentru că nu avem încă autorizaţie de construire pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, nu avem cum să încheiem contract", a mai susţinut reprezentantul constructorului tronsonului de drum.

Dacă pentru unele tronsoane de autostradă mai sunt ceva chestiuni de soluţionat, în ceea ce priveşte centura Constanţei, prefectul Palaz susţine că nu mai sunt niciun fel de probleme în ceea ce priveşte exproprierile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii