Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor Constantinescu, nedorit vicepresedinte

ro

24 Feb, 2010 03:39 1655 Marime text
cap_2.jpgDupă Congresul PSD de sâmbătă, echipa constănţeană, care a predat puterea actualului şef al partidului, a avut numai de pierdut. Chiar dacă nu ar fi avut şanse să ocupe cel mai important fotoliu din partid, Radu Mazăre a sperat că măcar unul dintre cei doi candidaţi aflaţi pe lista pentru vicepreşedinţia PSD, Nicolae Moga sau Nicuşor Constantinescu, va reuşi să salveze obrazul roşu constănţean. Ghinion însă. Nici măcar Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cu suficient de multă notorietate astfel încât să atragă voturile colegilor pesedişti, nu a reuşit să obţină decât 260 de voturi de la cei peste 1.700 de delegaţi prezenţi la Congres.

De altfel, încă de duminică dimineaţa, după încheierea procesului de numărare a voturilor pentru vicepreşedinţi, am încercat să aflăm care este scorul obţinut de cei doi constănţeni aspiranţi la funcţia de vicepreşedinte, însă nu am avut noroc.

Contactat telefonic luni dimineaţa, vicepreşedintele CJC Cristian Darie, cel care a făcut parte din comisia de numărare a voturilor de la Congresul de sâmbătă, întrebat care este scorul obţinut de echipa constănţeană ne-a declarat că nu ştie. „Întrebaţi-i pe ei, doamnă", a răspuns cel care era singurul oficial care ar fi putut oferi informaţii exacte.

voturi_nicusor.jpgDe fapt, răspunsul lui ascundea eşecul lui Nicuşor Constantinescu şi deopotrivă al senatorului PSD Nicolae Moga. În cursul dimineţii de ieri, Antena 3 prezenta clasamentul voturilor obţinute de toţi cei 60 de pretendenţi la vicepreşedinţia PSD. Potrivit acestui clasament, din cei 1.700 de pesedişti s-au găsit doar 260 care să-i dea votul şi încrederea lor lui Nicuşor Constantinescu şi alţi 70 lui Nicolae Moga.

Surpriza survine însă în momentul în care observăm că, în clasamentul celor 45 de perdanţi ai postului de vicepreşedinte, Constantinescu ocupă locul 23, cu mult în urma unor personaje social-democrate cu mult mai puţină notorietate decât el, precum Iulian Iancu (402 voturi), Florin Cârciumaru (339 voturi), Petru Gabriel Vlase (332 voturi) sau Ioan Dănăşan (293 voturi). Senatorul Nicolae Moga este şi mai departe de colegul său de echipă. El ocupă locul 39 din totalul celor 45 de perdanţi, cu doar 70 de voturi obţinute.

Rezultatele neplăcute obţinute reliefează puterea pe care organizaţia PSD de la Constanţa o are în faţa celorlalte organizaţii din ţară, chiar dacă percepţia publică vizavi de influenţa filialei se doreşte a fi alta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dupa fapta si rasplata 25 Feb, 2010 11:33 Sincer cred ca au platit destul si pentru voturile pe care le-au obtinut. Notorietatea lor "NEGATIVA".....ii face puternici doar in fata lor.....oricum nu cred ca mai au timp sa isi dea seama ca sun "caraghiosi".
  • coco 24 Feb, 2010 11:23 Ar fi fost de rasul curcilor...
  • Sfatu batrinilor 24 Feb, 2010 08:27 Daca nu aveti si voi consilieri ca Geoana care sa va trimita biletele de genu....