Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, păzea! Banias vrea să candideze la Primărie

ro

14 Feb, 2011 02:29 1913 Marime text
Banias-ziaristi-Banias-Mirc.jpgAcum că asupra capului său nu mai planează suspiciuni privind implicarea în cazul rambursărilor ilegale de TVA, Mircea Banias este decis să-şi concentreze atenţia pe organizarea de alegeri interne în filiala pe care o conduce în calitate de interimar din 2008.

Senatorul PDL a anunţat ieri că şi-a depus deja candidatura pentru şefia organizaţiei judeţene a partidului la Biroul Permanent Naţional. Secunzii lui Banias, prim-vicepreşedinţii Constantin Chirilă şi Adrian Manole, au confirmat că şi-au depus şi ei, la sediul organizaţiei judeţene, candidaturile pentru prelungirea mandatelor în aceste funcţii. Cu alte cuvinte, aceasta este echipa alături de care Banias se va prezenta în faţa democrat-liberalilor constănţeni pe data de 12 martie, atunci când s-a stabilit că se vor desfăşura alegerile pentru desemnarea noii echipe de conducere a filialei PDL de la malul mării. Potrivit lui Manole, desemnat să se ocupe de organizarea alegerilor la judeţ, până pe 1 martie se vor definitiva listele cu participanţi, care vor intra la alegeri numai pe bază de legitimaţie. „Dacă lucrurile vor decurge conform planului, sper să nu mai avem incidente", a declarat Adrian Manole, adăugând că şi data trecută (n.r. la Consiliul de Coordonare Judeţean cu pumni şi îmbrânceli) organizarea a fost „bună, pe hârtie". Reprezentanţii PDL Constanţa au mai spus că este posibil ca la alegerea noii echipe judeţene să participe de la centru Vasile Blaga şi Elena Udrea, dar că cel mai clar se va şti pe 11 martie dacă vor veni sau nu.

Banias, candidat de vis pentru Mazăre

Întrebat dacă, în cazul în care va fi reales, va candida la Primăria Constanţa, Banias a arătat că ar fi dispus. „Mi-am exprimat această disponibilitate, dar doar dacă voi ajunge preşedintele organizaţiei judeţene. Mi-aş dori să fac echipă cu un coleg care să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean", şi-a înşirat dorinţele parlamentarul. Având în vedere faptul că despre Banias s-a spus în repetate rânduri că are afinităţi pesediste, este posibil să fie unul dintre cei mai comozi contracandidaţi la care visează primarul în funcţie.

În ceea ce priveşte atuurile care-l recomandă pentru o continuitate în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, Mircea Banias a declarat că rezultatele obţinute la alegeri în judeţul Constanţa pot fi considerate şi reuşite ale sale. Arătându-i-se că este posibil ca rezultatele PDL de la Constanţa să se datoreze capitalului de imagine al preşedintelui Traian Băsescu, Banias a spus: „Traian Băsescu a fost primar la Bucureşti şi a pierdut alegerile la Bucureşti", referindu-se la faptul că Oprescu a câştigat în faţa lui Blaga.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bravo 23 Feb, 2011 20:00 un diplomat.
  • Cine altcineva? 14 Feb, 2011 10:31 AOLEUUUUUU!
  • constanteanul 14 Feb, 2011 09:42 eu cred ca se referea la faptul ca Basescu in turul 2-prezidentiale a pierdut alegerile in Bucuresti in fata lui Geoana.
  • pdl 14 Feb, 2011 09:41 nu! ati gresit. referindu`se probabil la faptul ca in turul 2-prezidentiale Mircea Geoana a castigat alegerile in Bucuresti.