Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre nu ştie cum e cu legislaţia, dar vrea un „puzuleţ" (galerie foto)

ro

17 May, 2011 00:13 2624 Marime text
puz_Mamaia_panorama.jpg„L-aţi aprobat, dar nu putem să dăm autorizaţii de construire. Ele erau în ultimul PUZ, dar doamna blondă a zis că nu e bine", le-a spus Mazăre consilierilor săi despre proiectele care nu ar putea (în accepţiunea sa) să fie derulate. La rândul său, arhitecta şefă a primăriei, Luiza Popa, i-a spus edilului că pentru pasarelele care se vor face în Mamaia nu este nevoie de un nou PUZ. „Bine, atunci să trăiască, nu mai faceţi PUZ!", a mai adăugat Mazăre.

Ieri, consilierii locali municipali au votat câteva documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru cele trei pasarele din Mamaia, a promenadei turistice Mamaia, a restaurării şi reamenajării integrate a zonei turistice Piaţa Ovidiu, dar şi a promenadei şi spaţiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Port Tomis.

iaht_1_copy.jpgPrezentarea proiectelor şi a lucrărilor care se vor întreprinde în perioada următoare de către directorul Direcţiei de Programe din cadrul Primăriei Constanţa, Ani Merlă, a reprezentat pentru edilul constănţean un bun prilej ca să-şi exprime părerea pentru prima dată în public de la pronunţarea instanţei în cazul anulării Planului Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia, dar şi faţă de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Pentru că nu ştia exact cum stă problema cu autorizaţiile de construire pentru pasarelele din Mamaia, Mazăre a întrebat-o pe Merlă „cum dăm autorizaţii de construire?". „L-aţi aprobat, dar nu putem să dăm autorizaţii de construire. Ele erau în ultimul PUZ, dar doamna blondă a zis că nu e bine. Acum înţeleg că este valabil PUZ-ul anterior, din 2006, însă noi atunci nu aveam aceste pasarele trecute. Poate facem un puzuleţ care să le cuprindă pe acestea. Iar se iau toate avizele de la doamna blondă....", le-a spus Mazăre consilierilor, referindu-se la proiectul privind realizarea a trei pasarele care vor trece peste bulevardul Mamaia.

iaht_2_copy.jpgVizibil în necunoştinţă de cauză, Mazăre a şi început să-i dea sfaturi arhitectei şefe a municipiului, pe care a luat-o peste picior, în ceea ce priveşte includerea proiectelor europene care se vor face în Mamaia într-un PUZ identic cu cel din 2006, după care se va merge acum. „Dă drumul la un PUZ nou, identic cu cel din 2006, în care să fie aibă în plus numai proiectele europene pentru staţiunea Mamaia care se vor face", i-a spus Mazăre autoritar subalternei sale, arhitecta şefă Luiza Popa. La rândul său, aceasta a spus că nu este nevoie de un nou plan urbanistic pentru că acestea intră pe amenajarea zonei pietonale: „Nu este nevoie de un nou PUZ pentru pasarele". (...) „Bine, atunci să trăiască, nu mai faceţi PUZ!", a mai spus Mazăre.

Teleski-ul rămâne încă în stand-by

Directoarea de la Programe din cadrul Primăriei a declarat că, deocamdată, Teleski-ul din Mamaia, proiect mai vechi al municipalităţii, unul de suflet al edilului constănţean, nu poate fi aplicat pentru că nu s-au terminat procedurile de preluare a suprafeţei lacului Siutghiol. Motivul: Ministerul Mediului e în proces cu Administraţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, care revendică acest lac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii