Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce le-a folosit senatorilor „Gânditorul de la Hamangia" oferit de Moga

ro

01 Jul, 2011 00:00 2491 Marime text
cap_7.jpgAnul trecut, pe această vreme, senatorul PSD Nicolae Moga le-a oferit colegilor lui de Senat o replică a statuii Gânditorului de la Hamangia, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la alipirea Dobrogei la România.

Parlamentarul constănţean a oferit cadoul şi cu intenţie, transmiţându-le indirect colegilor săi că ar trebui să gândească înainte de a-şi da votul asupra unor proiecte sau atunci când fac anumite declaraţii politice. Darul a fost oferit şi pentru că anul trecut s-au împlinit 130 de ani de când Dobrogea a fost alipită la România şi 100 de ani de când locuitorii din aceasta regiune şi-au ales senatorii şi deputaţii care să-i reprezinte în Parlament. Senatorul Moga le-a spus la acel moment colegilor săi că „pe vremea aceea (n.r. a Gânditorului de la Hamangia), scaunele erau mai mici, deci se puteau pierde mai repede". Sugestiv a fost şi mesajul care a însoţit statuetele date cadou: „Înainte de vot, urmează-i exemplul!".

ganditorul_-_Alexandru_Mazare_04.jpgCât despre colegii săi senatori care au primit acest cadou, în răstimpul de un an care a trecut, viaţa lor profesională a suferit suişuri şi coborâşuri. Spre exemplu, Alexandru Mazăre (PSD), Mircea Banias (PDL) şi Puiu Haşotti (PNL) au avut pe parcursul acestui an diferite intervenţii care le-au cauzat unele probleme a căror rezolvare va veni în timp. „Când le-am dat această statuie, i-am pus un pic pe gânduri. De altfel, aceasta a fost şi intenţia, să îi fac să se gândească înainte de a acţiona, de a vota o lege sau nu, sau în activitatea lor de zi cu zi, profesională sau personală. Constat acum că nu le-a folosit la nimic şi că tot ce au vrut au făcut. Eu sunt dezamăgit de activitatea Parlamentului şi mă gândesc foarte serios dacă să mai candidez sau nu", a spus senatorul Moga.

Ce imagine şi-au făcut senatorii într-un an

ganditorul_-_Mircea_Banias.jpg

În acest decurs, cea mai terfelită imagine dintre toţi senatorii constănţeni a avut-o de departe senatorul PDL Mircea Banias, unul dintre personajele implicate în dosarul „Portul". Imaginea acestuia a fost cât de cât protejată de imunitatea parlamentară de care a beneficiat. Scandalurile legate de activitatea din fruntea organizaţiei judeţene, disensiunile cu membrii organizaţiei, dar şi cu cei din structura centrală a partidului i-au agravat de cele mai multe ori problemele şi i-au format o imagine nefavorabilă. După pierderea şefiei partidului la nivel judeţean, lucrurile s-au mai calmat, însă perioada de linişte a senatorului nu a fost decât cea care a prevestit furtuna, adică problemele care au urmat, legate de neregulile multiple descoperite în Portul Constanţa.

Nici senatorul Alexandru Mazăre nu a avut foarte multă linişte. Viaţa personală a devenit una liniştită, acesta urmând a deveni în curând tătic de fată, însă problemele legate de activitatea politică nu au încetat. Cele începute anul trecut, legate de dosarul senatorului Cătălin Voicu, în care Mazăre este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă prev. de art. 61 din Legea nr. 78/2000 (cu modificările şi completările ulterioare), au continuat pe parcursul acestui an, fără a-i da liniştea de care are nevoie.

ganditorul_-_Puiu_Hasotti_02.jpg

Nici liberalul Puiu Haşotti, lider al senatorilor PNL, nu pare să fi luat aminte la simbolismul cadoului dăruit de colegul Moga. Cunoscut pentru declaraţiile sale vehemente, Haşotti, unul dintre cei care, cel puţin la suprafaţă, au luptat contra administraţiei Mazăre - Constantinescu, s-a lăsat păgubaş şi a renunţat la atitudinea sa veşnic contestatoare, dând mâna prieteneşte cu cei pe care spunea că îi urăşte, PSD-iştii în ansamblul lor, în cadrul alianţei USL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii