Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iata cum vor sa rectifice consilierii judeteni bugetul

ro

27 Mar, 2010 03:13 1152 Marime text
cap_11.jpgConsilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă ordinară, miercuri, 31 martie, în aula Bibliotecii Judeţene. Pe ordinea de zi a întâlnirii se află 23 de proiecte de hotărâre.

Printre proiectele de hotărâre ce vor fi supuse votului consilierilor judeţeni se numără şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL Constanţa, aprobarea situaţiilor financiare anuale la data de 31.12.2009, a raportului administratorului, actualizarea preţului contractului de locaţie de gestiune, precum şi modificarea capitalului social al SRL-ului CJC. Prin urmare, este posibil ca societăţii să-i fie suplimentate fondurile pentru efectuarea de lucrări. Tot miercuri, se va supune votului aleşilor judeţeni aprobarea situaţiilor financiare anuale pe anul 2009 ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a iniţiat pentru această şedinţă un nou proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură pe anul 2010. Aşadar, primăriile vor primi o nouă tranşă de bani pentru proiectele locale. Rămâne de văzut dacă, de această dată, se vor aloca bani şi comunităţilor care la şedinţa trecută au primit zero lei.

Aleşii judeţeni îşi vor exprima voinţa politică şi în ce priveşte Programul judeţean de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie pe drumurile judeţene şi comunal, dar şi referitor la înfiinţarea unor pepiniere silvice în judeţul Constanţa. În acest sens, va fi supus la vot şi un proiect de hotărâre referitor la aprobarea preluării în administrarea CJC a unor terenuri în vederea înfiinţării unor pepiniere de acest gen în municipiul Medgidia şi în comuna Chirnogeni.

Taxele pentru starea civilă, supuse la vot

În şedinţa de săptămâna viitoare, vor fi aprobate şi taxele speciale pentru activităţile de stare civilă şi evidenţă a persoanei prestate de către Direcţia Publică Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Constanţa pentru anul 2010. Va fi supus votului aleşilor şi proiectul privind aprobarea preluării în administrarea CJC a căminului cultural din comuna Independenţa în vederea modernizării.

Consilierii judeţeni vor decide şi asupra proiectelor de hotărâre privind aprobarea modificărilor legate de bugetul reabilitării, modernizării şi dotării Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Techirghiol, Corpurile A şi C.

Un alt proiect se referă la alocarea unei sume Universităţii „Ovidius" Constanţa - Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, în vederea organizării celei de-a VII-a ediţii a Conferinţei Internaţionale TEHNONAV 2010.

Aleşii vor dezbate şi aprobarea co-finanţării locale pentru „Programul de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană - Casa Verde".

Iniţiator: Nicuşor Daniel Constantinescu. Pe ordinea de zi a şedinţei se află şi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa.

Şi, deşi ne aflăm abia în primul trimestru al anului, în şedinţa CJC se va supune votului consilierilor judeţeni şi proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului judeţean pe 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii