Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hrebenciuc îi spulberă lui Mazăre visul unui tur la alegeri

ro

09 Feb, 2011 02:06 860 Marime text
În urmă cu mai puţin de două săptămâni, întrebat care este opinia sa în legătură cu menţinerea doar a unui tur de scrutin la alegerile locale, primarul Radu Mazăre s-a declarat foarte încântat de idee, precizând că oricum constănţenii îl votează în proporţie de 60% - 70% încă din primul tur. Edilul constănţean a „uitat" însă să ţină seama de faptul că până la alegerile locale din 2012 vor fi trecut totuşi patru ani, timp în care opţiunile electoratului se pot schimba şi-i pot oferi surprize edilului constănţean.

Conducerea PSD-ului se pare că şi-a dat acordul să se menţină desfăşurarea a două tururi de scrutin, pentru că în contextul alianţei nou constituite între PSD, PNL şi PC acest lucru i-ar avantaja. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a susţinut la începutul acestei săptămâni, într-un interviu pentru HotNews-RFI, că există o hotărâre a conducerii partidului pentru susţinerea alegerii primarilor în două tururi, ceea ce ar putea avantaja şi USL. „Am mai avut discuţii în partid în legătură cu iniţiativa PSD şi PDL de a schimba legea electorală şi de a introduce un singur tur la alegerea primarilor, acest punct de vedere a prevalat. O să vedem dacă ne menţinem pe această linie sau nu. În momentul de faţă, în schimb, este o hotărâre a Biroului Permanent al partidului, care spune că noi susţinem alegerile la primării în două tururi. Eu nu ştiu să fie altă decizie în momentul de faţă. Acest proiect de lege a fost depus în ianuarie 2010, noi suntem în 2011 februarie. Având Uniunea creată, cred că ar fi mai avantajos în două tururi", a susţinut Hrebenciuc.

Precizăm că în 2008 Mazăre a obţinut un al treilea mandat din primul tur de scrutin, fiind votat de 67,9% dintre constănţenii care au participat la vot.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii