Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Chirilă despre alegeri „Avem nevoie de legitimitate în PDL Constanţa"

ro

25 Aug, 2010 02:05 1399 Marime text
PDL_-_Constantin_Chirila_02.jpgDupă ce au decis, la începutul acestei veri, să amâne alegerile din teritoriu, pe motiv că sunt lucruri mult mai importante de rezolvat, PDL a decis, în urmă cu două zile, să reia alegerile, de la 1 septembrie. Până la sfârşitul acestei săptămâni, secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur trebuie să întocmească lista cu datele alegerilor din toate organizaţiile judeţene din ţară.

Chiar dacă începutul verii a debutat cu un scandal în contextul desfăşurării alegerilor de la municipiu, declarate ulterior nestatutare, în perioada următoare toate problemele ar putea fi soluţionate. Decizia Biroului Permanent Naţional prin care se dezgheaţă alegerile la nivel teritorial ar putea fi cheia rezolvării situaţiei conflictuale existente în organizaţia judeţeană, respectiv municipală de la malul mării. De altfel, situaţia de la Constanţa în ceea ce priveşte alegerile de la nivelul organizaţiei municipale şi judeţene reprezintă o adevărată problemă pentru centru după scandalurile care trenează de mai bine de doi ani. Chiar dacă subiectul legat de datele exacte la care vor avea loc alegerile ar fi trebuit discutat în cadrul şedinţei BPJ, se pare că se va trece peste această etapă. „Cei de la centru ştiu foarte bine situaţia de la Constanţa, iar Blaga, cel care se va ocupa de întocmirea calendarului alegerilor, şi mai bine. Nu cred că se va discuta mai întâi în cadrul BPJ propunerea de dată, chiar dacă statutar aşa ar trebui", a susţinut purtătorul de cuvânt al PDL Constanţa şi secretarul executiv al BPJ, Mihai Petre. Acesta a mai adăugat că la şedinţa anterioară a BPJ nu s-a discutat nimic despre o eventuală dată la care vor avea loc alegerile de la judeţ, având în vedere faptul că nu se ştia săptămâna trecută despre reluarea alegerilor.

De precizat că centrul va stabili doar data alegerilor de la judeţ, data celor de la municipiu urmând a se stabili în cadrul unei şedinţe a BPJ. Deocamdată, aşa cum ne-a precizat deputatul Constantin Chirilă, alegerile se vor relua de unde s-au oprit. „Mai sunt de desfăşurat alegeri în mai multe organizaţii de secţii de votare, dar şi în colegii. Alegerile se reiau de unde s-au oprit. Era nevoie să se reia alegerile pentru că avem nevoie de legitimitate în PDL Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii