Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia se comunică pe 17 iunie Instanţa a rămas în pronunţare pentru referendumul de la Cernavodă

ro

11 Jun, 2011 01:00 1625 Marime text
cap_3.jpgLa Tribunalul Constanţa s-a judecat ieri un nou termen în dosarul nr. 2951/118/2010 privind referendumul de la Cernavodă.

După judecarea termenului de ieri, instanţa a rămas în pronunţare, decizia urmând să fie comunicată pe 17 iunie.

Reamintim că prin acest dosar, înregistrat pe 17 martie 2009 la Tribunalul Constanţa, prefectul judeţului a dat în judecată instituţia judeţeană şi pe primarul oraşului Cernavodă pentru refuzul de a-şi desemna un reprezentant în comisia de organizare a referendumului.

După ce Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de către Consiliul Judeţean Constanţa, s-a reluat judecarea dosarului. Reamintim că pe 21 mai 2009, iniţiatorii referendumului de la Cernavodă au depus la Prefectură peste 4.200 de semnături pentru convocarea procedurii de demitere a primăriţei. Interesant este faptul că numărul de semnături împotriva Marianei Mircea este foarte aproape de numărul voturilor în baza cărora a fost aleasă primar: 5.510.

Surse prezente ieri la instanţă ne-au declarat că avocaţii primarului Mariana Mircea au încercat să obţină o amânare a judecării termenului de ieri, însă instanţa le-a respins solicitarea, dosarul s-a judecat, iar cauza a rămas în pronunţare.

De precizat că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea pentru a-i solicita un punct de vedere, însă avea telefonul închis. Reprezentanţi ai Primăriei Cernavodă ne-au declarat că primăriţa este, din nou, plecată din ţară, de această dată în Franţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii