Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel va decide cine are dreptate - Mariana sau Hristea Incompatibilitatea vicelui din Cernavodă se judecă în iunie

ro

19 Apr, 2011 02:32 1819 Marime text
cap_2.jpgViceprimarul oraşului Cernavodă şi prefectul judeţului Constanţa au făcut recurs împotriva deciziei instanţei de a dispune încetarea mandatului lui Floriean Hristea pe motiv de incompatibilitate.

Pe 6 aprilie, respectiv pe 14 aprilie, prefectul judeţului Constanţa şi viceprimarul Hristea au declarat recurs la Curtea de Apel Constanţa împotriva deciziei Tribunalului din 11 februarie 2011. Instanţa superioară a stabilit data de 6 iunie 2011 ca termen pentru judecarea recursului declarat de prefectul judeţului şi de către viceprimarul Hristea. Reamintim că, la momentul deciziei date de Tribunal, prefectul Claudiu Palaz ne-a declarat că va emite ordinul de încetare a mandatului viceprimarului Hristea în cazul în care decizia dată de instanţă va rămâne definitivă şi irevocabilă în acest sens.

Într-o ediţie anterioară relatam că, nemulţumită de relaţia cu viceprimarul democrat-liberal Hristea, primarul PSD Mariana Mircea l-a găsit pe acesta figurând ca administrator la o firmă şi l-a dat rapid în judecată, cel mai probabil cu intenţia de a scăpa de el. În acest scop, primăriţa oraşului Cernavodă a înaintat acţiune în instanţă chiar la finalul lui 2010, pe 14 decembrie mai exact, când a înregistrat la Tribunalul Constanţa dosarul nr. 18413/118/2010.
Potrivit datelor oficiale furnizate de Registrul Comerţului (Recom), viceprimarul oraşului Cernavodă, Floriean Hristea, este asociat al SC Histria SRL, figurând şi ca administrator al Histria Galaţi SRL - Filiala Cernavodă, despre care se precizează că nu are personalitate juridică. De precizat că viceprimarul Hristea ne-a declarat, cu puţin timp înainte ca Tribunalul să se pronunţe asupra dosarului pe care i l-a înregistrat Mariana Mircea, că a făcut tot ce a depins de el pentru a-şi încheia socotelile cu afacerea al cărui administrator figurează că este încă, delegând toate sarcinile soţiei.

În plus, vicele a argumentat că filiala era una fără personalitate juridică şi că depusese actele pentru desfiinţarea ei.

Instanţa va stabili după 6 iunie dacă dreptatea se află de partea vicelui sau a primăriţei Mariana Mircea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii