Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se reduc posturile in Primaria Constanta

ro

17 Jul, 2010 00:00 1385 Marime text

„Dacă nu îi dau afară în 40 de zile, din cauza mea, eu mă duc la puşcărie“, a declarat primarul Radu Mazăre, susţinând că este nevoit să renunţe la 150 dintre angajaţii din Primăria Constanţa şi din instituţiile subordonate. Aşa cum arată proiectul de hotărâre dat consilierilor locali, la final se specifică faptul că doar 120 vor părăsi instituţia, iar 145 de posturi care erau vacante se anulează

Ieri, aleşii locali au votat cu unanimitate de voturi punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 63/2010 privind reducerile de posturi din administraţia publică. În termen de 40 de zile de la data adoptării proiectului de hotărâre, cei 120 de funcţionari publici din primărie trebuie să-şi părăsească posturile. Primarul Radu Mazăre a explicat ieri că cei abilitaţi cu refacerea organigramei au lucrat până la două noaptea, în seara precedentă şedinţei de Consiliu Local, pentru ca proiectul de hotărâre să intre pe ordinea de zi a şedinţei de ieri. De asemenea, edilul i-a ameninţat direct pe colegii democrat-liberali că dacă se vor abţine de la a vota acest proiect de hotărâre atunci pesediştii, majoritari, se vor abţine. „Dacă hotărârea nu va trece şi conturile primăriei vor fi blocate, nimeni nu îşi va mai primi salariul, iar pedeliştii vor fi vinovaţi pentru acest aspect“, a argumentat edilul.
Practic, după ce 120 de posturi vor fi eliberate şi vor fi anulate cele 145 de posturi vacante din administraţia locală, în aparatul de specialitate al primarului vor rămâne 521 de posturi (63 de conducere, 423 de execuţie, 34 contractuale), 253 de posturi vor fi utilizate în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte venituri, iar 24 vor fi posturi contractuale la Muzeul de Artă Populară Constanţa. În cadrul SPIT Constanţa, 15 funcţii vor fi de conducere, 198 de execuţie, iar 40 de natură contractuală, iar la Muzeul de Artă Populară patru funcţii vor fi de conducere, iar 20 de execuţie. Tot în cea din urmă instituţie se vor desfiinţa cele două posturi vacante şi şase posturi ocupate de supraveghetor, conservator II, documentarist II, muzeograf II, restaurator IA, muncitor calificat II.
La cabinetul primarului vor rămâne cele două posturi ocupate în prezent şi se va menţine funcţia de expert local pentru problemele rromilor. La Inspectoratul pentru Protecţie Civilă, din cele 14 posturi vor rămâne doar zece, în urma desfiinţării a două posturi publice vacante şi disponibilizarea a doi funcţionari. Serviciul Audit Intern se va transforma în Compartimentul de Audit Public, va fi în subordinea directă a primarului şi va avea patru funcţii, cinci funcţionari urmând a fi disponibilizaţi.

Dospinescu rămâne pe poziţie

Direcţia de Programe şi Dezvoltare, care avea 36 de funcţii publice, va avea o nouă structură în urma desfiinţării a 17 funcţii publice vacante. Direcţia de Administraţie Locală va rămâne cu 73 de posturi, Direcţia de Gospodărire Comunală - 44 de posturi, Direcţia Servicii Publice - 23 de posturi, Direcţia de Urbanism - 31 de posturi, Direcţia de Patrimoniu - 40, Direcţia Tehnic - Achiziţii - 24, Direcţia Financiară - 21 de posturi, Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat - 42, Direcţia Corp Control - 76, Direcţia Organizare şi Informatizare - 29 de posturi, Direcţia Patrimoniu - 40 de posturi, Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente - 19 posturi, Direcţia Asistenţă pentru Persoanele Vârstnice, Nevoiaşe şi alte categorii - 52 de posturi.
Chiar dacă Ramona Dospinescu anunţase că postul pe care îl ocupă, de director executiv, urmează a fi restructurat, aşa cum arată noua organigramă, postul acesteia rămâne.

120 de funcţionari pleacă, nu 150

Practic, chiar dacă primarul a spus că se vor desfiinţa 200 de posturi care erau vacante, potrivit proiectului de hotărâre dat fiecărui consilier în parte, este vorba de 145 de posturi care nu se vor mai scoate la concurs (118 posturi din cadrul aparatului de specialitate al primarului, 21 din cadrul SPIT, două de la Muzeul de Artă Populară şi patru de la Revista Tomis). Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cele 150 de posturi pe care primarul a spus că le desfiinţează când adevăratul număr este de 120 de posturi (70 din cadrul aparatului de specialitate al primarului, 28 din cadrul SPIT, şase de la Muzeul de Artă Populară şi 16 de la Revista Tomis).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii