Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au votat senatorii constanteni Legea ANI

ro

03 Jul, 2010 02:51 983 Marime text
Senatorii au votat la mijlocul acestei săptămâni Legea ANI, în varianta care a fost propusă de comisia juridică a Camerei superioare, cu 115 voturi pentru şi două abţineri. Asta în ciuda remarcilor legate de faptul că UDMR s-ar face vinovată de distrugerea strategiilor şi instrumentelor anticorupţie.

Din cele 115 voturi date pentru trecerea Legii ANI în formula reexaminată, patru au aparţinut senatorilor constănţeni.

Indiferent că sunt democrat-liberali, social-democraţi ori liberali, senatorii constănţeni au votat pentru trecerea la următoarea etapă a Legii ANI. Şi Alexandru Mazăre, şi Nicolae Moga, dar şi liberalul Puiu Haşotti şi democrat-liberalul Mircea Banias şi-au dat ok-ul pentru trecerea legii ANI în forma actuală, cu doar două din cele şase puncte importante ale cererii de reexaminare formulate de preşedintele Traian Băsescu.

Lista cu modalitatea de vot a fiecărui senator în parte a apărut pe blogul senatorului democrat-liberal Urban Iulian.

Senatul a reintrodus în lege, la solicitarea şefului statului, obligaţia tuturor candidaţilor, de la preşedintele României până la consilierii locali, de a depune declaraţii de avere şi de interese, şi au eliminat dezincriminarea faptei celui care se autodenunţă în cazul completării greşite a formularelor, înainte ca ANI să se sesizeze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii