Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cui dă CJC serviciile de dirigenţie la Muzeul de Istorie şi Arheologie

ro

04 Feb, 2011 00:45 1583 Marime text
cap_5.jpgConsiliul Judeţean Constanţa vrea să dea 116.230 de lei fără TVA pentru contractarea serviciilor de dirigenţie şantier pentru lucrările de C+M+I aferente proiectului „HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa".

Data limită pentru depunerea ofertelor este 14 februarie. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritara 5 - „Dezvoltarea durabila şi promovarea turismului", Domeniul Major de intervenţie 5.1 «Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe". Serviciul va fi prestat la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constantaţa. Potrivit datelor caietului de sarcini, contractul va fi prestat pentru o perioadă de şapte luni, cu un singur operator. Opţional, serviciile de dirigenţie pot fi prestate şi în perioada de garanţie de 60 de luni acordată lucrărilor, fără alte costuri.

Sarcina diriginţilor de şantier în ceea ce priveşte beneficiarul face referire la asigurarea verificării punerii corecte în operă a lucrărilor de construcţii prevăzute în Ordinul inspectorului general de stat al ISC nr. 154/11.03.2010, privind procedura de autorizare a diriginţilor de şantier. Dirigintele de şantier îşi va desfăşura activitatea ca reprezentant al beneficiarului în relaţiile cu proiectantul, constructorul, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi alte autorităţi implicate în avizarea lucrărilor de execuţie.

Ca şi condiţii pe care trebuie să le îndeplinească, societăţile participante, acestea trebuie să dovedească faptul că au o cifră minima medie de afaceri de maxim de două ori valoarea estimată a contractului de achiziţie, respectiv de maxim 200.000 de lei şi să aibă experienţă similară în prestarea de servicii de supraveghere execuţie lucrări publice.

Mara Construct, firma finei lui Nicuşor face lucrările de la Muzeu

Menţionăm că la începutul acestui an contractul pentru lucrările de consolidare a clădirii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost predat către SC Mara Construct SRL, o firmă din Mihail Kogălniceanu, binecunoscută în prim-planul contractelor câştigate de la autoritatea judeţeană, mai ales că o are ca asociat unic pe fina preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, Maria-Cătălina Căpăţînă. Cătălina este fiica Sandei Ciocoiu, vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PSD şi şefă la Conpress Holding. În luna mai a lui 2010, Constantinescu a fost naş la nunta Mariei-Cătălina cu alesul său, Nicolae Valentin. Contractul pentru aceste lucrări a fost de 6.459.630,72 de lei fără TVA, societatea fiind singura care şi-a depus oferta. Mai adăugăm că societatea a mai câştigat de la CJC şi contractul pentru supraveghere lucrări de execuţie prin dirigenţie de şantier pentru lucrarea de reabilitare a sistemului rutier DJ 228, tronsonul dintre DN 22 C şi DN 2A, adică drumul Nazarcea - Ovidiu, ceea ce însemnă că nu este exclus să primească „în dar" şi acest contract de servicii de dirigenţie pentru HIPERB.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii