Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîrjaliu „Am stabilit graniţa terestră dintre Agigea şi Constanţa"

ro

27 Nov, 2010 01:40 2767 Marime text
6_Agigea_Cristian_Carjaliu_.jpgPrimarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a afirmat într-o emisiune la Radio Sky că a stabilit, împreună cu viceprimarul Constanţei, graniţa terestră dintre unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă şi municipiul Constanţa.

„La iniţiativa viceprimarului Decebal Făgădău, am stabilit graniţa terestră dintre Agigea şi Constanţa", ne-a declarat edilul. Cristian Cîrjaliu a afirmat că documentul prin care s-a stabilit graniţa terestră dintre Agigea şi Constanţa a fost semnat în urmă cu trei săptămâni la Prefectură, la mediere fiind prezent viceprimarul Decebal Făgădău, prefectul judeţului - Claudiu Palaz, cât şi un reprezentant din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Primarul Cîrjaliu a declarat că documentul semnat acum trei săptămâni este mai avantajos pentru comuna Agigea decât cel semnat în 2004 de către fostul primar, Ion Ioniţă. „Documentul încheiat acum este mai favorabil comunei Agigea faţă de cel din 2004 semnat de către fostul primar Ioniţă, faţă de convenţia semnată de acesta, pentru că nici nu avea calitatea să o semneze, nefiind împuternicit în acest sens de către Consiliul Local", ne-a declarat Cristian Cîrjaliu.

Comuna Agigea şi-a recuperat 70 de hectare

Edilul a precizat că, prin documentul semnat la medierea de la Prefectură, comuna Agigea şi-a recuperat 70 de hectare pe care fostul primar le-ar fi lăsat în 2004 Constanţei. Cîrjaliu a mai spus că pe aceste 70 de hectare se află un siloz şi încă două-trei obiective industriale care se aflau pe teritoriul Constanţei după actul semnat în 2004. „Sunt mulţumit că am reuşit să recuperăm ce printr-o convenţie semnată de fotul edil rămăsese la Constanţa", a subliniat primarul. Cât despre graniţa din interiorul portului, edilul a spus că aceasta va fi stabilită de către instanţă sau de către alte organe competente. „Această chestiune rămâne în sarcina legiuitorului", a afirmat Cîrjaliu. Primarul a adăugat că în ceea ce priveşte taxele plătite de agenţii economici din Portul Constanţa Sud Agigea situaţia va rămâne ca şi până acum, mai exact, cei care au plătit la Constanţa vor plăti în continuare la Constanţa, iar cei care au contribuit la bugetul local al comunei Agigea vor face la fel în continuare. „Nimic nu s-a schimbat faţă de ce era înainte", a afirmat Cîrjaliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cineva 27 Nov, 2010 13:05 si-uite asa obarba avea si-uite asa o mangaia....