Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine nu intra in legalitate Multi disponibilizati la stat, putini inregistrati la somaj

ro

10 Aug, 2010 00:00 1057 Marime text
sediu_ajofm.jpg După ce în urmă cu o săptămână, la AJOFM Constanţa fusese depusă o singură notificare privind disponibilizările care urmează a fi făcute dintr-o primărie din judeţ, ieri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Spătaru, ne-a declarat că spre sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, au fost înregistrate şase notificări privind disponibilizările. Potrivit celor şase notificări, numărul disponibilizaţilor era de 351.

Teoretic, până la sfârşitul lunii iulie, toate instituţiile din judeţul Constanţa care se supun prevederilor OUG 63/2010, ar fi trebuit să depună deja notificările referitoare la persoanele pe care urmau să le disponibilizeze, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa. Însă, aşa cum se întâmplă pe meleagurile noastre, legea este făcută de obicei să fie încălcată. Acest principiu se aplică perfect şi în ceea ce priveşte notificările pe care instituţiile în cauză trebuiau să le prezinte la AJOFM.

Aşa cum a susţinut purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Spătaru, una din cele cinci notificări vizează 141 de persoane care vor fi disponibilizate începând cu luna august, iar celelalte cinci, un total de 206 persoane, din luna septembrie. Chiar dacă a susţinut că nu poate dezvălui care sunt instituţiile care au depus notificările, supunându-se OUG 63/2010, Gabriela Spătaru a declarat că persoanele disponibilizate desfăşoară activităţi de creaţie şi interpretare artistică, de bibliotecă, arhive şi muzee, dar şi din administraţia publică şi apărare şi asigurări sociale din sistemul public. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii