Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât a costat în realitate noul sediu al UDTR

ro

25 Feb, 2011 02:02 2549 Marime text
cap_8.jpgÎn urmă cu o săptămână, când ministrul Transporturilor din Turcia şi omologul său român, Anca Boagiu, au inaugurat sediul Uniunii Democrate a Turcilor din România de pe strada Crişanei nr. 44, pe site-ul nostru a fost postat un comentariu legat de suma care s-a plătit în realitate pentru achiziţionarea clădirii în care funcţionează acum partidul

Comentariul poate fi vizualizat la materialul „Ce taină mare se ascunde? Secretariatul General al Guvernului cere UDTR banii înapoi", ediţia din 11 ianuarie 2011.

UDTR_sediu_udtr_.jpgCititorul care a postat respectivul comentariu spune că „sediul UDTR a fost cumpărat cu acte false, cu 300.000 de euro, de la familia Laurenţiu, dar în realitate s-au dat 120.000 de euro". De altfel, în materialul la care facem referire, abordam chestiunea legată de faptul că Secretariatul General al Guvernului a cerut în instanţă banii UDTR-ului rămaşi la finele fiecărui an pe care Uniunea nu i-a returnat conform legii. Pe 17 ianuarie procesul s-a încheiat, SSG, în calitate de reclamant, renunţând la proces. La acel moment, am luat legătura cu liderul UDTR, Osman Fedbi, care ne-a spus că a păstrat banii rămaşi la finele ultimilor trei ani pentru a putea achiziţiona acest sediu, pentru că legislaţia nu prevedea la acel moment să se returneze sumele rămase către bugetul de stat.

Potrivit unor surse, am aflat că respectiva clădire a costat aproximativ 250.000 de euro. Suma nu este una mare având în vedere că suprafaţa locuibilă este de 400 de metri pătraţi şi interiorul este realizat cu bun gust şi cu materiale de calitate. Se pare că tranzacţia s-a făcut între Uniune şi o familie de naţionalitate turcă, despre care se ştie că s-a mutat din România. Am încercat să luăm legătura şi cu preşedintele Uniunii, Osman Fedbi, pentru a ne lămuri în legătură cu acest aspect. Liderul ne-a spus că sediul a fost cumpărat anul trecut, în luna octombrie, dar abia în decembrie s-a făcut mutarea oficială, pentru că au mai fost de făcut câteva modificări. „Am dat pe sediu 255.000 de euro şi, într-adevăr, l-am cumpărat de la o anume familie Laurenţiu, nu mai ştiu acum numele exact. Soţia este de naţionalitate turcă. Este un preţ foarte bun, având în vedere că avem 482 de metri pătraţi şi multiple îmbunătăţiri".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • basescu 25 Feb, 2011 11:31 s au impartit banii intre 3 familii-deputatul stie ca tine cu mine....