Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

August, luna cursurilor intensive pentru juniorii din politica Scolile de vara ale partidelor nu tin cont de criza

ro

26 Jul, 2010 02:29 1830 Marime text
Scoala_de_vara.jpgChiar dacă este un an de criză iar economiile partidelor nu sunt chiar atât de mari, promovatorii doctrinelor liberale, social-democrate, democrat-liberale sau mai nou, uneperiste, şi-au luat inima în dinţi şi sunt mai mult decât hotărâţi să-şi promoveze valorile, din nou, la Şcolile de Vară.

Urmând tradiţia anilor trecuţi, chiar dacă traversează o perioadă mai grea atât din punct de vedere al popularităţii, dar şi a bugetelor mult mai mici, partidele din prim-planul eşichierului politic autohton organizează şi în această vară propriile şcoli de vară. Pe lângă planurile pe care le vor face cu cei care deţin funcţii importante în partide, privitoare la viitor, partizanii unui partid sau al altuia vor să-i înveţe pe cei mai tineri intraţi în rândurile lor tainele partidului.

Chiar dacă nu au încă un calendar bine stabilit, social-democraţii de la malul mării vor să-şi organizeze Şcoala de Vară a tinerilor la fel ca anul trecut, în luna august. Aşa cum ne declara secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa în urmă cu câteva zile, la momentul în care se va decide data şcolii de vară a social-democraţilor, se va hotărî şi data conferinţei judeţene de alegeri a noii structuri de conducere a PSD Constanţa. Mai ales că pesediştii constănţeni vor cu tot dinadinsul să-l aibă pe şeful lor de partid, Victor Ponta, la aceste alegeri. Anul trecut, an electoral, pesediştii au avut nu una, ci două şcoli de vară. Tinerii de la PSD au mers, la începutul lunii august, între 4 şi 6, la Sulina, în Deltă, pentru o şcoală de vară mascată sub forma unui „Concurs de pescuit" la care au participat liderii tineretului social-democrat din toată ţara. Şcoala de vară tradiţională a tinerilor social-democraţi a avut loc la finele lunii august, la Mamaia.

Liberalii dau Mamaia pe Olimp

În schimb, liberalii sunt ceva mai organizaţi decât colegii lor. Au deja trasate liniile evenimentului de sfârşit de vară dedicat învăţării tainelor partidului de către tineretul liberal. Potrivit celor declarate de liderul organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, şcoala de vară din acest an se va desfăşura între 24 şi 26 august, ori la Mamaia, ori la Olimp: „Încă nu ne-am decis unde să organizăm, cel mai probabil la Olimp, dar nu se ştie încă sigur. Vor fi aproximativ 200 de persoane invitate, printre care vor fi şi cei din Delegaţia Permanentă a partidului".

Anul trecut, şcoala de vară a tinerilor liberali din toată ţara s-a desfăşurat între 26 şi 30 august, în staţiunea Mamaia, în acelaşi timp cu şcoala de vară a pesediştilor.

În cazul celor de la PDL domneşte liniştea, o eventuală organizare a şcolii de vară fiind amânată pentru toamnă. „Noi, de obicei, avem şcoala de vară în septembrie, iar de la Bucureşti nu am primit nicio informaţie până acum, pentru că este prea devreme", a afirmat Mihai Petre, purtătorul de cuvânt al PDL Constanţa.

Surpriza şcolilor de vară 2010

Liderul interimar al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), George Lipoveanu, a anunţat că anul acesta, la câteva luni de la înfiinţarea partidului, va avea loc prima şcoală de vară a uniunii. „În ultimul week-end din luna august, sau în primul sfârşit de săptămână din luna septembrie, se vor desfăşura la Mangalia întâlnirile primei şcoli de vară a UNPR. Sunt aşteptaţi 300 de participanţi din toată ţara, aceştia fiind cazaţi, printre alte locaţii, şi în 10 - 20 de camere din hotelul unuia dintre colegii noştri, Virgil Stancu", a precizat George Lipoveanu.

Pe de altă parte, preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, încă nu ştie dacă anul acesta se va desfăşura sau nu o şcoală de vară în interiorul partidului, dar rămâne cu speranţa. „Să vedem ce se va decide la nivel central în această privinţă, dar încă nu ştiu dacă şi când va avea loc", a susţinut Tudorel Chesoi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii