Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asistentii personali din Mangalia, trecuti in somaj

ro

10 Jun, 2010 04:17 2420 Marime text

asistenti.jpgAsistenţii personali din Mangalia vor fi trecuţi, începând din această lună, în şomaj, care, potrivit legii, durează un an de zile. Decizia a fost luată de primarul Mihai Claudiu Tusac, care, într-o întâlnire cu asistenţii personali din localitate, le-a declarat acestora că măsurile luate sunt o consecinţă a faptului că primăria nu a primit, pentru 2010, decât jumătate din suma necesară acoperirii salariilor.

asistenti1.jpgAstfel, cei 100 de asistenţi personali şi cele 44 de persoane cu handicap ce primesc direct indemnizaţiile de la primărie, vor intra, vrând, nevrând, în şomaj. Asta timp de un an, pentru că, afirmă edilii locali, ce se va întâmpla după aceea, rămâne la nivel de negociere. Suma necesară pentru salariile asistenţilor personali este, pentru anul în curs, de 1,6 milioane de lei, banii de la Guvern însumând numai 674.000 lei.

„Perioada de criză trece şi pe la primăria Mangalia", a spus Tusac. „Cei ce nu vor întruni condiţiile de a intra în şomaj, adică un an de muncă, să vină la Social să găsim soluţii".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii