Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI Mazare, incompatibil cu functia de primar!

ro

29 Jul, 2009 02:45 1936 Marime text

cap_3.jpgÎn perioada aprilie - septembrie 2003, el ocupa postul de primar concomitent cu funcţia de administrator al SC Nisipuri, ceea ce contravenea prevederilor legale în vigoare

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat procedura de verificare privind o posibilă stare de incompatibilitate în care s-a aflat primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, în cursul anului 2003.

Surse judiciare citate de Agerpres susţin că date de la Registrul Comerţului arată că Radu Mazăre a fost administrator al societăţii Nisipuri Constanţa, în timp ce deţinea şi funcţia de primar. Edilul a renunţat la funcţia de administrator al firmei respective, în septembrie 2003. Demersul său pare a fi tardiv deoarece Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei a intrat în vigoare în aprilie 2003. Conform art. 87 din Legea nr. 161/2003, funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice. Altfel spus, în perioada aprilie - septembrie 2003, Radu Mazăre s-a aflat în stare de incompatibilitate. Sursele judiciare au reamintit că firma Nisipuri apare şi într-un rechizitori întocmit de DNA, prin care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, în octombrie anul trecut, împreună cu 35 de persoane, sub acuzaţia că ar fi retrocedat ilegal terenuri în valoare de 114 milioane de euro. La vremea respectivă, procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe bunurile acelei societăţi comerciale, deoarece, la data comiterii faptelor, Radu Mazăre avea 99,92% din acţiunile firmei.

ani_mazare.jpgClient ANI

În data de 22 iunie anul curent, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate au comunicat că primarul Radu Mazăre nu şi-a depus la timp declaraţia de avere. Potrivit legii, edilul este pasibil de amendă şi de declanşarea procedurii de verificare a averii. Odată informat asupra situaţiei, primarul Constanţei a declarat că nu sunt discrepanţe între declaraţiile de avere din 2009 şi 2008, întrucât diferenţa de 20.000 de euro, apărută în plus în acest an, o poate justifica prin documente.

{mos_ri:ANI,mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 30 Jul, 2009 07:14 Dupa cum te exprimi,"d-le DICK", n-ar fi exclus sa fii acelasi "TIP" de pe internetul meu ,care s-a identificat cu numele de Florea Dan si cu IDI-ul,"DANIELO 20" si care m-a AMENINTAT ca-mi va lua FIICA ,care in prezent este plecata in Spania,alungata de "oamenii lui CHIRITA".
  • surmelis argentina pusa 30 Jul, 2009 06:47 Esti unul dintre "oamenii lui CHIRITA".Care esti? cel care sta in fata unui sistem de SUPRAVEGHERE prin satelit sau cel care ma urmareste pe strada?Tot o sa aflu pana la urma!
  • surmelis argentina pusa 29 Jul, 2009 14:09 In ce an a fost infiintata Agentia Nationala de Integritate?
  • bill 29 Jul, 2009 11:07 m-am saturat sa tot aud de acest mazare,dar daca trebuie, hai sa vedem.
  • dick 29 Jul, 2009 11:03 ...oare se strange latzul in jurul lui Mazare? ...da Doamne!