Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de peste 180.000 de lei la ultimul control în magazinele de etnobotanice

ro

17 Feb, 2011 00:00 993 Marime text
La acţiunea de control de marţi, de la prânz, la magazinele care comercializează etnobotanice şi care a fost coordonată de prefectul Claudiu Palaz au fost aplicate amenzi în valoare totală de 181.800 de lei.

Echipe formate din inspectori şi comisari ai mai multor instituţii publice au descins simultan la cinci dintre magazinele de vise din municipiul Constanţa, aparţinând societăţilor Puff Stuff Shop, WDD Wholesale Green (două puncte de lucru), Special Trip şi Onasis Maria. "Aceste magazine au scăpat controalelor anterioare, acţiunea efectuată în miezul zilei luându-i prin surprindere pe proprietarii acestora. Am constatat foarte multe nereguli, începând cu inexistenţa traducerii în limba română a elementelor de identificare, comercializarea unor produse fără preţuri afişate, fără elemente de identificare sau de caracterizare a produsului şi până la absenţa formelor legale de angajare sau nepunerea la dispoziţia organelor de control a documentelor solicitate", a susţinut prefectul Palaz.
Amenzile aplicate pentru de Serviciul de Ordine Publică, respectiv de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa pentru cele cinci magazine au variat între 4.000 de lei şi 7.500 de lei, iar cele aplicate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, respectiv Garda Financiară au mers până la 29.990 lei sau chiar 45.000 de lei, ajungându-se la o valoare totală de 181.800 de lei.Prefectul solicită Direcţiei de Finanţe informări periodice referitoare la stadiul executării silite a amenzilor neplătite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii