Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotii de benzina isi cauta "de munca" in alte judete

ro

16 Jul, 2003 00:00 725 Marime text

Pentru decopertarea trotuarului, reprezentantul Petrotrans urmeaza sa obtina aprobarile necesare de la Primarie

La Comandamentul pentru paza conductelor transportatoare de combustibil nu s-au mai inregistrat furturi din conducte * In cazul in care nu se va depista instalatia, pierderea de combustibil din Ialomita va fi atribuita Constantei * Prefectul Gheorghe Martin si-a aratat nemultumirea fata de aceasta situatie * In cadrul urmatorului Comandament Central, Martin va semnala aceasta anomalie, pentru a fi trasi la raspundere adevaratii vinovati

Dupa multa munca s-a ajuns, in sfarsit, ca la Comandamentul pentru paza conductelor transportatoare de combustibil sa nu se mai inregistreze furturi din conducte. La ultima convocare de la Prefectura, reprezentantul Politiei, Constantin Balan, a anuntat ca nu au fost semnalate probleme deosebite si a continuat actiunea de prevenire. Totodata, el a anuntat ca singurele sustrageri semnalate au fost cele din depozitul Oil Terminal. Reprezentantul Politiei a mai informat ca, in cursul diminetii, au fost sesizati de scaderea de presiune, survenita in urma unui atac la Basarabi, soldat cu scurgere de motorina. Insa, dupa cercetari, s-a ajuns la concluzia ca, de fapt, atacul a avut loc in judetul Ialomita. Constantin Moise, reprezentantul Petrotrans, a confirmat ca spargerea a avut loc la Ialomita.

Lucrari dubioase

Generalul Gheorghe Turtoi, comandantul Comandamentului Teritorial de Jandarmi, a precizat ca si la ei a fost semnalata scaderea de presiune, insa nu a fost descoperita nici o instalatie. In opinia sa, nu exista concordanta intre conducerea Petrotrans de la Ploiesti si responsabilul zonal, intrucat nu este normal ca, in situatia in care nu va fi descoperit locul in care a fost sparta conducta, pierderea sa fie atribuita judetului Constanta. Totodata, reprezentantul jandarmilor a declarat ca, in judetul Ialomita, nu sunt pazite conductele de transport, iar pentru a se evita astfel de situatii el a recomandat sa se asigure paza conductelor si pe acest sector. Prefectul Gheorghe Martin si-a aratat nemultumirea fata de aceasta situatie. El a precizat ca nu este normal sa fie semnalata pierdere in Constanta, atata vreme cat in zona judetului nostru nu se mai fura din conducte. De aceea, el a anuntat ca, in cadrul urmatorului Comandament Central, va semnala aceasta situatie, pentru a fi trasi la raspundere adevaratii vinovati. Prefectul a anuntat ca se va asigura paza si la depozite, astfel incat sa nu se mai semnaleze nici un furt. Pentru ca nu mai pot fura, pe raza judetului Constanta conducta de combustibil fiind cel mai bine pazita, hotii de combustibil s-au mutat in judetele limitrofe. Astfel, in Ialomita, de exemplu, au fost prinsi hoti din Cernavoda. Locotenent colonelul Ioan Todorut, de la Comandamentul de Jandarmi, a informat ca in zona Varful cu Dor au fost semnalate lucrari de constructii imprejmuite cu garduri foarte inalte, ceea ce creeaza suspiciuni. De aceea, el a cerut aprobare pentru decopertarea trotuarului, in ideea de a se efectua verificari. In acest sens, reprezentantul Petrotrans urmeaza sa obtina aprobarile necesare de la primarie, in timp ce Inspectoratul Teritorial in Constructii are obligatia sa verifice autorizatiile de constructie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii