Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vietnamezul cu evidenţa şpăgii, în faţa judecătorilor

ro

02 Aug, 2011 00:32 2616 Marime text
vietnamez_mascati.jpgHua Le Duc, vietnamezul care a făcut vâlvă în mega-dosarul de corupţie „Portul", în care este anchetat senatorul Mircea Banias, punând la dispoziţia procurorilor anticorupţie aşa-numitul „carneţel negru al şpăgilor din Port", a călcat din nou în străchini.

Vietnamezul cu afaceri dubioase în România a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, acuzat fiind că ar fi săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală care ar fi cauzat un prejudiciu de circa un milion de euro. Dosarul a fost trimis pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Bucureşti. Legăturile vietnamezului cu dosarul Portul, dar şi cu Constanţa sunt deja binecunoscute oamenilor legii . După cum arătam şi în ediţiile precedente, la începutul anului 2010, mascaţii coordonaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au luat la scotocit birourile fostului comisionar vamal Cristian Şuta, partener de afaceri la vremea respectivă cu soţia vietnamezului, Adriana Le Duc.

vietnamez_mascati_cagule_2.jpg Ulterior, ancheta se pare că l-ar fi ocolit pe Şuta, deşi vietnamezul, alături de mai mulţi cetăţeni asiatici, au fost deferiţi instanţei pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală. În acest context, este de amintit că, imediat după izbucnirea scandalului „Portul", presa centrală scria despre Le Duc că nu numai că ar fi considerat liderul mafiei asiatice din Europa de Est, dar că „şi-ar fi notat, timp de cinci ani, într-o agendă, transporturile ilegale de peste 600 de milioane de euro pe care le-a făcut în România". Potrivit informaţiilor dezvăluite de Realitatea TV, la acel moment, „vietnamezul notase şi numele oamenilor din sistemul vamal pe care i-a uns în folosul organizaţiei sale". În acest context, nu este deloc de trecut cu vederea faptul că, în dosarul „Portul", în afară de faptul că senatorul Mircea Banias este acuzat de corupţie, sunt închişi directorii vămilor constănţene, tot sub acuzaţii grave de fapte de corupţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii