Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vedetele" Poliţiei Rutiere Constanţa

ro

18 Oct, 2010 02:37 1584 Marime text

În primele nouă luni ale anului 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009, numărul accidentelor de circulaţie grave a scăzut cu 11,44%, al persoanelor decedate cu 16,49%, iar al persoanelor rănite grav a scăzut cu 8,10%. Conform uneia dintre statisticile întocmite de lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, numărul celor care au murit anul acesta este mai mic cu aproximativ zece persoane faţă de cel raportat anul trecut. Primul accident rutier mortal din acest an a avut loc în localitatea Eforie Nord, la nici cinci minute de la trecerea în noul an.

Cristian Sidorenco a condus în seara de Revelion un automobil marca Mazda, model Seria trei, pe raza localităţii Eforie Nord. La ora 00.05, tânărul, ajuns în faţa unităţii hoteliere „Diana" din localitate, a pierdut controlul maşinii, motiv pentru care a lovit în plin un grup de tineri care sărbătoreau trecerea în noul an. În urma impactului, Andreea Coman, în vârstă de 22 de ani, şi Elena Andreea Dumitrache, de 17 ani, au fost transportat de urgenţă la spital. În ciuda eforturilor depuse de către medici, Andreea Coman a decedat. La faţa locului, poliţiştii l-au testat pe Cristian Sidorenco cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,84 alcool mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul este în prezent urmărit penal, iar dacă va fi găsit vinovat ar putea sta în spatele gratiilor între doi şi şapte ani. Un alt accident care a captat atenţia atât din punct de vedere al gravităţii, cât şi al complexităţii sale a fost cel din 12 februarie. Conform anchetatorilor, Valentin Protesaru a condus un autotractor, marca DAF, cu numărul de înmatriculare VL 59 DML, ce tracta semiremorca marca Schmitz, VL 90 DML, dinspre Constanţa către Medgidia. În momentul în care a ajuns la intrarea în localitatea Poarta Albă, tirului i s-a desprins una dintre roţi şi a intrat sub un alt tir, condus de Viorel Sima, în vârstă de 46 de ani, din Dâmboviţa. Autotrenul din urmă a scăpat de sub control, a pătruns pe contrasens, după care a lovit în plin un microbuz marca Peugeot, condus de Iulian Prisăcaru, de 22 de ani, din localitatea Remus Opreanu.

O nouă amânare la Judecătoria Medigidia

În urma impactului au decedat Iulian Prisăcaru şi alţi trei pasageri din microbuz: Constantin Botnar, de 19 ani, Nicolae Croitoru, de 32 de ani, şi George Roşu, de 24 de ani. Ulterior, Ştefan Constantin a decedat pe patul de spital. Magistraţii Judecătoriei Medgidia au analizat zilele acestea dosarul format în urma accidentului şi au dispus o nouă amânare, la cererea avocatului părţilor civile. Pe data de 20 august, Gabriel Titan, în vârstă de 35 de ani, din Câmpul Lung, judeţul Argeş, a condus un automobil marca Dacia, VN 03 MHH, dinspre Hârşova către municipiul Constanţa. La un moment dat, şoferul a scăpat de sub control maşina, cel mai probabil din cauza faptului că a adormit la volan, şi a intrat într-un tir. În urma impactului deosebit de puternic, a rezultat decesul conducătorului auto, precum şi a altor doi pasageri (Emilian Rolea, în vârstă de 57 de ani, şi Vasile Ciobanu, de 70 de ani).

INEC-ul face legea

Patru zile mai târziu, numele Simonei Anastasia Tănase, în vârstă de 18 ani, din Constanţa, avea să apară în majoritatea buletinelor de ştiri. Conform spuselor lucrătorilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, în seara zilei de 24 august, tânăra a condus un automobil marca BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE, pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, spun poliţiştii constănţeni, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi Dia Auto. În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, rănindu-l grav pe Gheorghe Chioaru, de 71 de ani, din Bucureşti, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. În ceea ce priveşte acest caz, mai putem spune că dosarul este instrumentat procurorii constănţeni, iar în prezent se aşteaptă rezultatul expertizei. În cazul în care părţile implicate nu sunt de acord cu cele stabilite de experţi, analiza ar putea ajunge în atenţia Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, pentru verificare şi pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea accidentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 18 Oct, 2010 07:54 mafia-nico;eta colasiz ilie a trecut cu rotile audi q 7 peste capu; unui copi; de 2 ani - l aomoritrapotan si catana si vizitiu o apara - s au falsificat acte la dosar-protectorii proxenetilor paceali si bairam le stiti pe minore la bariera caraiman abator bariera a baba novac si pe str olteniei 5 -dau spaga politiei si procurorrilor -mafia lui delirga rapotan nita catana vizitiu stamate fana bogdan-coruptie -sa vina dna dga si sri bucuresti-sa vada de elvis t paceali bairam cui dau spaga