Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ursoi a dat poliţiştii în judecată

ro

15 Nov, 2010 02:36 5376 Marime text
cap_03.jpgProcesul se va judeca pe 5 aprilie 2011

Multiplul campion de kick-boxing şi, totodată, apropiat al cunoscuţilor fraţi Vasea, Marius Iulian Ursoi a dat în judecată Poliţia Rutieră Constanţa. Nemulţumit de faptul că a rămas fără carnet de conducere, Ursoi a atacat la instanţă procesul verbal de constatare a contravenţiei, solicitându-le judecătorilor anularea acestuia. Între timp, campionul de kick-boxing îşi poate conduce maşina, în baza unei dovezi înlocuitoare a permisului.

ursoi_masina de politie rutiera.jpgProcesul intentat de sportiv Poliţiei Rutiere se va desfăşura la Judecătoria Constanţa, prima înfăţişare fiind fixată tocmai anul viitor, pe data de 5 aprilie. Dosarul a fost înregistrat joia trecută pe rolul Secţiei civile a instanţei, sub numărul 42036/212/2010, iar părţile sunt Marius Iulian Ursoi, care are statutul de petent, şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţie Rutieră - intimat. Obiectul dosarului îl constituie plângerea contravenţională formulată de Ursoi împotriva procesului verbal seria CC nr. 6855958. De menţionat că acesta nu este primul proces pe care campionul de kick-boxing îl are la instanţele constănţene, el fiind parte civilă în procesul în care cunoscuţii fraţi Miţu şi Traian Vasea, dar şi deja celebrul Cristian Gherghişan sunt judecaţi pentru tentativă de omor calificat.

Atacat la şcoala 23

În ceea ce-l priveşte pe Ursoi, procurorii au precizat că acesta a fost victima unui atac organizat de Gherghişan la Şcoala generală nr. 23 din Constanţa, unde Ursoi preda artele marţiale. Conform rechizitoriului, agresiunea s-a petrecut în seara de 28 noiembrie 2005, când „partea vătămată Ursoi Marius Iulian, practicant al Artelor marţiale, sportul kick-boxing, s-a deplasat cu fiul său minor la sala de sport de la Şcoala generală nr. 23 din Constanţa, pe care o închiriase (...) în scopul pregătirii sportive a unui grup de tineri cu vârste cuprinse între zece şi 16 ani". Astfel, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în actul de inculpare, în sala de sport s-au strâns circa 20 de sportivi, Ursoi fiind cel care a condus antrenamentul. Nu a durat mult, iar în jurul orei 20.00, unul dintre sportivi l-a anunţat pe Ursoi că a văzut la geamul sălii mai mulţi indivizi cu atitudine agresivă. „Partea vătămată nu a mai avut timpul necesar pentru a lua măsuri de protecţie a sportivilor, întrucât un grup de agresori, condus de inculpatul Gherghişan Cristian, a pătruns în sala de sport cu bâte şi bastoane telescopice, lovind sportivii", au menţionat anchetatorii.

Plângeri retrase

În timpul în care Ursoi era lovit cu bâtele, „sportivii care se aflau în sală au reuşit să fugă afară, strigând: «Poliţia!», împrejurare ce i-a determinat pe agresori să înceteze aplicarea de lovituri şi, urcând în câteva autoturisme, au plecat de la locul faptei". Deşi mai mulţi tineri au fost luaţi în colimator de grupul de agresori şi loviţi cu bâtele la întâmplare, aceştia şi-au retras plângerile penale. Singur, Ursoi şi-a menţinut plângerea, în care îl indica drept coordonator al atacului pe Cristian Gherghişan. Acesta din urmă a fost ulterior trimis în judecată alături de fraţii Vasea, fiind acuzat de vătămare corporală. La aproape cinci ani de la comiterea faptelor, dosarul este încă pe rolul instanţelor, nefiind pronunţată nicio soluţie în acest caz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sefu tau 15 Nov, 2010 01:40 mai nebunule veziti de treaba ta...